Enkele gewezen militairen die ofwel in Duitsland hebben gediend ofwel aan een buitenlandse missie deelnamen werden gedecoreerd.
Volledig scherm
Enkele gewezen militairen die ofwel in Duitsland hebben gediend ofwel aan een buitenlandse missie deelnamen werden gedecoreerd. © RV

K.F.M.B. geeft eretekens aan leden: “Wij eren militairen die in het buitenland hebben gediend”

IeperDe Ieperse afdeling van de Koninklijke Federatie der Militairen in het Buitenland K.F.M.B. beloonde enkele van zijn leden met een medaille. De vereniging eert het gedachtengoed van de militairen en burgers die gevallen zijn voor het vaderland in BSD (Belgische Strijdkrachten Duitsland) en in het buitenland. 

 1. Fietsbrug opnieuw open, De Vlaams Waterweg doet nu groenonderhoud
  Ieper

  Fietsbrug opnieuw open, De Vlaams Waterweg doet nu groenonder­houd

  De fietsbrug over het water tussen de Molenweg en de Westkaai gaat opnieuw open na herstellingswerken. De Vlaamse Waterweg herstelde de brug omdat ze niet meer veilig was om erover te fietsen. Op de brug werden planken in kunststof aangebracht, wat gladheid normaal gezien zou moeten uitsluiten. “De Vlaamse Waterweg is nu begonnen met het groenonderhoud langs het kanaal”, zegt Iepers schepen Valentijn Despeghel. “We hebben daarop moeten aandringen, maar we zien licht aan het einde van de tunnel.”
 2. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).