Iets wat Jordy Sabels van Groen Ieper niet meer zou zien: geen pakjes onder de kerstboom.
Volledig scherm
Iets wat Jordy Sabels van Groen Ieper niet meer zou zien: geen pakjes onder de kerstboom. © RV

Jordy Sabels (Groen Ieper) wil geen pakjesloze kerstbomen meer, Ieperse meerderheid maakt volop werk van strijd tegen kansarmoede

De Ieperse fractieleider van Groen Ieper Jordy Sabels merkt op dat er deze kerstmis onder veel kerstbomen geen pakjes liggen. Ook in Ieper is dat het geval. “Maar het kan anders. Het ministerie van Welzijn moet inzetten op meer lokale middelen. Elke stad of elk dorp heeft een andere sociale realiteit. Het zijn dus de lokale besturen, samen met het sociale middenveld, die het best kunnen inschatten wat werkt.” Schepen van Welzijn Eva Ryde (N-VA) zegt zich niet neer te leggen bij een stijging van kansarmoede in Ieper, integendeel. 

1 reactie

 • Jeaninne Bonduwe

  1 jaar geleden
  Hoe hebben wij dit vroeger wel gedaan? Ik ben nooit met mijn ouders op reis geweest buiten mss 1 dag naar zee. Op restaurant gingen we zeker al niet zelfs nu gaan we zelden. Veel cadeaus onder de kerstboom heb ik ook al geen weet. Maar we waren gelukkig met wat we hadden en we kregen warmte en liefde van thuis uit.
 1. Vaccinatiecentrum krijgt hulp uit onverwachte hoek: asielzoekers uit Poelkapelle helpen mee als vrijwilliger
  Ieper/Poelkapelle

  Vaccinatie­cen­trum krijgt hulp uit onverwach­te hoek: asielzoe­kers uit Poelkapel­le helpen mee als vrijwilli­ger

  In het vaccinatiecentrum van Ieper worden sinds kort asielzoekers uit het opvangcentrum in Poelkapelle ingeschakeld als vrijwilliger. Ze komen als geroepen, nu er weer minder mensen technisch werkloos zijn en er dus heel wat helpende handen zijn verdwenen. “Diegenen die al Nederlands spreken, worden zelfs aan het onthaal ingezet”, zegt Sofie Desseyn, centrumdirecteur van het asielcentrum. “De mensen die om een prik komen, reageren veelal positief.”