Onder het goedkeurend oog van de burgemeester en enkele schepenen spelen jongeren van het Voorlopig Bewind het kaarten spel 'De Geknipte Kat'.
Volledig scherm
Onder het goedkeurend oog van de burgemeester en enkele schepenen spelen jongeren van het Voorlopig Bewind het kaarten spel 'De Geknipte Kat'. © Henk Deleu

Jongerenwerking Yper Museum wijst met kaartspel kattenbaasjes op hun verantwoordelijkheden: “Weet dat een kat op 5 jaar tijd al 20.000 nakomelingen kan tellen”

IeperHet Voorlopig Bewind, de jongerenwerking van het Yper Museum, maakte in de tentoonstelling ‘De Geknipte Kat’ al duidelijk dat een poes geen speeltje is. De bewinders ontwikkelden nu een kaartspel om eigenaars van een kat te wijzen op hun verantwoordelijkheid. “Doel van het spel is de deelnemer zo snel mogelijk aan alle wettelijke verplichtingen rond katten te laten voldoen.”  

 1. Varkenskweker Nico praat over de miserie in zijn sector na nieuwe beelden Animal Rights: “Onszelf een loon uitkeren? Dat is al jaren niet meer aan de orde”
  PREMIUM
  Kaprijke

  Varkenskwe­ker Nico praat over de miserie in zijn sector na nieuwe beelden Animal Rights: “Onszelf een loon uitkeren? Dat is al jaren niet meer aan de orde”

  De Vlaamse varkensboeren zijn niet opgezet met de nieuwe undercoverbeelden van Animal Rights. Niet alleen zijn ze volgens de boeren niet representatief, ze komen ook erg ongelegen. Want veel varkensboeren staan door de varkenspest, de lage vleesprijzen en nu ook het stikstofakkoord op de rand van een financiële afgrond. We gingen luisteren bij Nico Baeke uit Kaprijke. “We worden steeds verder in het verdomhoekje geduwd. Vorig jaar is een goede vriend van me uit het leven gestapt. Hij was lang niet de enige die geen uitweg meer zag.”
 2. ASSISEN LIVE. Alexander Dean (29) krijgt levenslang en 10 jaar terbeschikkingstelling: “We hebben u nog een reddingsboei toegeworpen”
  Play
  Moere/Sint-Amandsberg/Varsenare

  ASSISEN LIVE. Alexander Dean (29) krijgt levenslang en 10 jaar terbeschik­king­stel­ling: “We hebben u nog een reddings­boei toegewor­pen”

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Nadat hij woensdag over de ganse lijn schuldig werd bevonden, kreeg Dean donderdagnamiddag levenslang en 10 jaar terbeschikkingstelling. Herlees alles nog eens hieronder in onze liveblog.