Jongerentheater in leegstaande loods

 1. Van een wedstrijdje garnaalvissen tot fietsen door je eigen stripverhaal: vijf weekendtips in Brugge en aan de kust
  PREMIUM
  Brugge/Knokke/Oostduinkerke/Middelkerke/Blankenberge

  Van een wedstrijd­je garnaalvis­sen tot fietsen door je eigen stripver­haal: vijf weekend­tips in Brugge en aan de kust

  De drukke week achter je laten en even lekker ontspannen, maar nog geen idee waar naartoe? Wij helpen je een handje en lijsten vijf tips op voor het weekend van 26 en 27 juni in Brugge en aan de kust. Een wedstrijdje garnaalvissen, kennismaken met de Brugse couleur locale of liever eens fietsen door je eigen stripverhaal? Ontdek het hieronder.
 2. Sint-Jozefschool krijgt nieuw gebouw: “We betrekken de leerlingen bij alle stappen van het bouwproces”
  Ieper

  Sint-Jozef­school krijgt nieuw gebouw: “We betrekken de leerlingen bij alle stappen van het bouwproces”

  Waar het vroegere ‘C-blok’ van de Sint-Jozefschool in puin ligt, moet vanaf september een nieuwbouw herrijzen met negentien klaslokalen, een lerarenkamer en een sportruimte. “Het nieuwe schoolgebouw moet ten dienste staan van comfortabel en kwaliteitsvol les geven en les krijgen”, zegt directeur Lieven Calis. “Onze school stelt groeien centraal, het is een echte groeischool.”
 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. Vrouw (28) steelt voor 1.300 euro in DreamLand: “Ze moest plots alleen voor broer en zussen zorgen en zat in geldnood”
  Poperinge/Veurne/Roeselare/Oostende

  Vrouw (28) steelt voor 1.300 euro in DreamLand: “Ze moest plots alleen voor broer en zussen zorgen en zat in geldnood”

  Een 28-jarige vrouw uit Poperinge riskeert negen maanden celstraf wegens zeven winkeldiefstallen tussen eind augustus en eind oktober vorig jaar. Ze sloeg toe in DreamLand in Oostende, Roeselare en Veurne. “Haar moeder werd opgenomen in een psychiatrische instelling, waardoor ze plots gezinshoofd werd. Ze hadden geld tekort", was de uitleg van haar advocate op de rechtbank.