(Illustratiebeeld) Meer depressieve gevoelens door de coronacrisis.
Volledig scherm
(Illustratiebeeld) Meer depressieve gevoelens door de coronacrisis. © Getty Images/EyeEm

Jong CD&V Ieper vraagt extra inspanningen
om de stap naar psychologische hulpverlening
voor jongeren te verlagen

Het aantal jongeren tussen 16 en 24 jaar dat depressieve gevoelens heeft, is tijdens de coronacrisis verdrievoudigd bij vrouwen en verviervoudigd bij mannen. Dat blijkt uit een enquête over mentaal welzijn van het wetenschappelijk instituut Sciensano. Jong CD&V vraagt de stad Ieper om de officiële hulpkanalen rond psychisch welzijn voor jongeren zichtbaar te delen via hun website. 

  1. ASSISEN BRUGGE. “Waarom hebben ze papa dood gedaan?”: burgerlijke partijen aan het woord over zinloze en gruwelijke dood van Mihael (37)
    Middelkerke/Oostende

    ASSISEN BRUGGE. “Waarom hebben ze papa dood gedaan?”: burgerlij­ke partijen aan het woord over zinloze en gruwelijke dood van Mihael (37)

    Op het assisenproces rond de campingmoord in Middelkerke hebben de burgerlijke partijen hun pleidooi gehouden. De advocaten van de nabestaanden zetten vooral de gruwel van de feiten in de verf. “Mihael Parrent is op een beestachtige manier om het leven gekomen”, klonk het. “Hij had 32 snijwonden, 31 steekwonden en 17 schrammen.” Eerder op de dag maakte de jury nog kennis met de triestige jeugd van Romuald Verburgh. Herlees alle gebeurtenissen nog eens hieronder.