Jonathan 'Poltje' Dehaerne (34) stierf bij een ongeval met zijn motorfiets.
Volledig scherm
Jonathan 'Poltje' Dehaerne (34) stierf bij een ongeval met zijn motorfiets. © RV

Jonathan sterft in motorongeval: “Techniek en mechaniek was zijn leven”

Het ongeval dat dinsdagavond in Zillebeke het leven kostte aan vrijgezel Jonathan ‘Poltje’ Dehaerne, is bij velen als een mokerslag aangekomen. “Het is zo onrechtvaardig dat hem dit moet overkomen”, zeggen zijn moeder en stiefvader.

 1. Hoe fietsvriendelijk of -gevaarlijk is Ieper: “We willen én de veiligheid vergroten én het comfort verhogen, om zo Ieperlingen te overtuigen om vaker de fiets te nemen”
  PREMIUM
  Ieper

  Hoe fietsvrien­de­lijk of -gevaarlijk is Ieper: “We willen én de veiligheid vergroten én het comfort verhogen, om zo Ieperlin­gen te overtuigen om vaker de fiets te nemen”

  Je moet al ziende blind zijn om niet te merken dat het stadsbestuur inspanningen doet voor de fietsers in Ieper. Sinds het begin van de legislatuur werden al heel wat zaken verwezenlijkt. “We kunnen echter niet alles in één beweging aanpakken, praktisch noch financieel”, aldus de burgemeester. “Wij pleiten voor een beleid dat naast zichtbare ingrepen ook flankerende beslissingen neemt, zoals het invoeren van een zone 30 en het uitvoeren van extra snelheidscontroles”, aldus Jordy Sabels van oppositiepartij Groen Ieper. Ontdek de pijnpunten en plannen rond fietsen in Ieper, in het volgende deel van ons Fietsdossier West-Vlaanderen.
 1. Stadsbestuur geeft advies in dossier windmolens A19: “Hoe je het draait of keert, hier lijkt kiezen altijd verliezen”
  Ieper

  Stadsbe­stuur geeft advies in dossier windmolens A19: “Hoe je het draait of keert, hier lijkt kiezen altijd verliezen”

  Het Ieperse stadsbestuur zal en kan niet beslissen over het inplanten van twee grote windmolens langs de A19. Het is de provincie die al dan niet een vergunning toekent. “Wij geven enkel een advies, maar we gaan daarbij niet over een nacht ijs: alle pro’s en contra’s worden goed afgewogen.” Het actiecomité Frontwind Sint-Jan Ieper verzamelde ondertussen tal van bezwaarschriften die worden overhandigd aan burgemeester Talpe en schepen Bolle.
 2. Iepers monument dreigt de deuren te moeten sluiten: The British Grenadier Bookshop ziet inkomsten wegvallen door wegblijven toeristen
  PREMIUM
  Ieper

  Iepers monument dreigt de deuren te moeten sluiten: The British Grenadier Bookshop ziet inkomsten wegvallen door wegblijven toeristen

  Zijn zaak is gekend in heel de wereld, maar door corona dreigt Steve Douglas (64) zijn souvenirwinkel annex tourbedrijf in de Menenstraat in Ieper te moeten sluiten. De inkomsten van The British Grenadier Bookshop zijn sinds het uitbreken van de crisis en het daarmee verbonden wegvallen van het toerisme met 90 procent gezakt. “Ik kan zelfs mijn huur niet meer betalen.”