Joeri kwam in maart 2013 om het leven nadat hij indommelde achter het stuur, en met zijn wagen tegen een boom knalde, op de Meenseweg  in Ieper. Zijn vrienden en zus organiseren een herdenkingsfeest voor hem.
Volledig scherm
Joeri kwam in maart 2013 om het leven nadat hij indommelde achter het stuur, en met zijn wagen tegen een boom knalde, op de Meenseweg in Ieper. Zijn vrienden en zus organiseren een herdenkingsfeest voor hem. © Henk Deleu/Evi

Joeri overleed 10 jaar geleden en dat ‘vieren’ zijn vrienden: “Wie met hem uitging, had de dag erna een straf verhaal te vertellen”

Het is deze maand tien jaar geleden dat Joeri Decuypere (27) uit Geluveld verongelukte. Reden genoeg voor een ‘feestje’, vinden zijn zus en vrienden. “Een feestje om te tonen dat vriendschap altijd blijft bestaan en het leven gevierd moet worden”, zegt zus Evi. “Mijn broer had het zelf zo gewild, dat we herinneringen zouden ophalen tijdens een feest, in plaats van te huilen om zijn dood.”

  1. ASSISEN KOTMOORD. Musawi (24) schuldig aan dubbele moord: “Hij kon niet verkroppen dat Youlia hem afwees, maar wel bij Nessar de nacht verderzette”
    PREMIUM

    ASSISEN KOTMOORD. Musawi (24) schuldig aan dubbele moord: “Hij kon niet verkroppen dat Youlia hem afwees, maar wel bij Nessar de nacht verderzet­te”

    In het Brugse assisenhof is Mohammad Musawi (24) schuldig verklaard aan de moorden op Youlia Soboleva (19) en Nessar Jamshidi (18). “De afwijzing van Youlia liet hem niet los”, oordeelden het hof en de jury. De verdediging had de feiten niet meer betwist, nadat de Afghaanse Kortrijkzaan compleet onverwacht nog bekentenissen had afgelegd. Voor moord riskeert hij levenslang.
    Ieper