Carine Leire van WVA in 'De Spiegel', waar de voorbereidende werken voor de herinrichting al begonnen zijn.
Volledig scherm
Carine Leire van WVA in 'De Spiegel', waar de voorbereidende werken voor de herinrichting al begonnen zijn. © Foto Flamand

Jeugd met beperking krijgt eigen stek via crowdfunding

IEPERWerkgroep Vrijetijd Anders (WVA) wil nog deze maand via crowdfunding 10.000 euro ophalen voor de inrichting van een jeugdhuis voor mensen met een beperking. Een project waar veel vraag naar is, en ook nog eens op de goede weg lijkt. "Tot onze eigen verbazing zitten we al aan 6.000 euro", klinkt het.

 1. BELOOFD IS BELOOFD. Nieuwe meerderheid beloofde ‘nieuwe tijden’ voor Ieper, maar die lopen op enkele vlakken vertraging op
  PREMIUM
  Ieper

  BELOOFD IS BELOOFD. Nieuwe meerder­heid beloofde ‘nieuwe tijden’ voor Ieper, maar die lopen op enkele vlakken vertraging op

  De bestuursperiode van uw stadsbestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren tien beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Ieper, een stad waar werken overheersen en het wachten is op het nieuwe zwembad.
 2. Geen veiligheidsgordels? Geen busverbinding tussen Poperinge en Hazebrouck: “Conflict in wetgeving houdt proefproject tegen”
  PREMIUM
  Poperinge

  Geen veilig­heids­gor­dels? Geen busverbin­ding tussen Poperinge en Hazebrouck: “Conflict in wetgeving houdt proefpro­ject tegen”

  De busverbinding tussen station Poperinge en station Hazebrouck kan voorlopig niet gerealiseerd worden door een hindernis in de wetgeving. “Bussen die over bepaalde types wegen in Frankrijk rijden, moeten voorzien zijn van veiligheidsgordels. Bussen van De Lijn beschikken daar niet over”, duidt Vlaams Parlementslid en eerste schepen in Poperinge Loes Vandromme (CD&V). Het is een gekend probleem bij onze overheden, maar een oplossing werd nog niet gevonden.