Marc Martain verschijnt in het Gentse hof van beroep.
Volledig scherm
PREMIUM
Marc Martain verschijnt in het Gentse hof van beroep. © PJDG

Jambersboer Marc Martain verdedigt zich met verve in het Gentse hof van beroep: “Aan mijn vorige advocaat moest ik 1.000 euro betalen. Voor dat geld doe ik het liever zelf”

Ieper/GentBoer Marc Martain, in een ver verleden bekend van een spraakmakende reportage van Jambers, moest vandaag in het Gentse hof van beroep verschijnen. Zijn vader Joël is tegenwoordig slecht te been en moest verstek geven. Beide boeren uit Zillebeke zijn in januari veroordeeld voor milieuvervuiling op hun oude boerderij in de Westhoek. De rechter gaf hen toen zes maanden cel met uitstel, maar daar gaan de boeren niet mee akkoord. De rechter van het hof van beroep leek vergevingsgezinder en stelde een ultimatum. 

  1. Gilles Vercruysse terug onder de lat bij KVK Westhoek: “Ik ben nog jong en wil ervoor gaan”
    Voetbal tweede nationale A

    Gilles Vercruysse terug onder de lat bij KVK Westhoek: “Ik ben nog jong en wil ervoor gaan”

    KVK Westhoek speelt zondag thuis tegen Cercle Brugge B. Het team van de Vereniging is nieuw in de reeks en staat knap op de vierde plaats. “Het gaat om een jonge en blijkbaar heel goede ploeg”, geeft doelman Gilles Vercruysse aan. “Voetballend gaan ze zeker even goed zijn als ons en misschien zelfs nog beter. Op kracht en fysiek gaan wij misschien beter uit de verf komen.”