De Nederlandse journalist Mark Van Assen in gesprek met Lieven Stubbe.
Volledig scherm
De Nederlandse journalist Mark Van Assen in gesprek met Lieven Stubbe. © Henk Deleu

Internationale belangstelling voor de Ieperse Boom van het Jaar: “Het verhaal van de kastanje is een beetje het verhaal van Ieper”

IeperDe Nederlandse journalist Mark Van Assen, correspondent voor de Europese Unie voor de Nederlandse krant Algemeen Dagblad, zakte woensdag naar Ieper af om een reportage te maken over de Boom van het Jaar. Daarmee krijgt de Ieperse kastanjeboom meteen bekendheid buiten onze landsgrenzen. 

 1. Horecazaken worden omgebouwd tot chalets ondanks coronasluiting: “Voor de sfeer is dit oké, maar het zou mooier zijn mochten we effectief open zijn”
  Ieper

  Horecaza­ken worden omgebouwd tot chalets ondanks coronaslui­ting: “Voor de sfeer is dit oké, maar het zou mooier zijn mochten we effectief open zijn”

  Hoewel de horeca op dit moment plat ligt, worden op de Grote Markt in Ieper (bijna) alle terrassen omgebouwd tot een houten chalet. Sergey Soghomonyan van De Kollebloeme hoopt dat voor de aankleding wordt verwijderd zijn zaak opnieuw de deuren kan openen. “Wij hadden het restaurant nog maar pas overgenomen toen we de verplichte sluiting op ons dak kregen.”
 1. Zwaartekracht lijkt nogal vreemd effect te hebben op deze man of is er iets anders aan de hand?
  Play

  Zwaarte­kracht lijkt nogal vreemd effect te hebben op deze man of is er iets anders aan de hand?

 2. Vanaf wanneer is gsm-gebruik in de auto strafbaar?
  Play

  Vanaf wanneer is gsm-ge­bruik in de auto strafbaar?