Ook blinden en slechtzienden kunnen aan de Open Monumentendag deelnemen, zo is er op het Tine Cot Cemetry een unieke voel- en luisterrondleiding.
Volledig scherm
Ook blinden en slechtzienden kunnen aan de Open Monumentendag deelnemen, zo is er op het Tine Cot Cemetry een unieke voel- en luisterrondleiding. © Henk Deleu

Inclusief erfgoed op Open Monumentendag: “Een gastvrije, open ervaring waar iedereen gelijkwaardig aan kan deelnemen”

WesthoekTijdens de Open Monumentendag op zondag 12 september staan in onze regio 24 activiteiten op het programma. Het centrale thema dit jaar is ‘Inclusief erfgoed’. Inclusie betekent dat niemand wordt uitgesloten. Zo krijgen op het Tyne Cot Cemetery in Passendale blinden en slechtzienden een rondleiding en is er op het Hooge Crater Cemetery een doventolk aanwezig. 

 1. Kortsluiting zet zolder onder de rook
  Ieper

  Kortslui­ting zet zolder onder de rook

  De brandweer rukte woensdagnamiddag omstreeks 17 uur uit naar de Kalleputstraat in Voormezele. Daar was door een kortsluiting in de straat een zolder onder de rook komen te staan. De eerste meldingen die de brandweer binnen kreeg waren erg alarmerend, maar bij aankomst bleek de situatie erg goed mee te vallen. Door de kortsluiting kwam er even rook uit het dak, maar van brand was geen sprake. De omgeving zat woensdagavond een tijdlang zonder elektriciteit. Fluvius kwam ter plaatse om het euvel te herstellen.
 2. Gillian Vervacke ontvangt met KVK Westhoek Harelbeke: “Er is voldoende kwaliteit, het komt wel goed”
  VOETBAL TWEEDE NATIONALE A

  Gillian Vervacke ontvangt met KVK Westhoek Harelbeke: “Er is voldoende kwaliteit, het komt wel goed”

  In het Crack Stadion in Ieper krijgt tweedenationaler KVK Westhoek zondag KRC Harelbeke op bezoek, de ex-ploeg van Jérémy Cremers, maar ook van linksback Gillian Vervacke (19), die in de jeugd nog bij de Ratten voetbalde. Na een knieblessure staat Vervacke nu al drie wedstrijden op rij aan de aftrap. “Ik ben tevreden over mijn prestaties en krijg veel complimenten”, zegt Gillian Vervacke.