Ook blinden en slechtzienden kunnen aan de Open Monumentendag deelnemen, zo is er op het Tine Cot Cemetry een unieke voel- en luisterrondleiding.
Volledig scherm
Ook blinden en slechtzienden kunnen aan de Open Monumentendag deelnemen, zo is er op het Tine Cot Cemetry een unieke voel- en luisterrondleiding. © Henk Deleu

Inclusief erfgoed op Open Monumentendag: “Een gastvrije, open ervaring waar iedereen gelijkwaardig aan kan deelnemen”

WesthoekTijdens de Open Monumentendag op zondag 12 september staan in onze regio 24 activiteiten op het programma. Het centrale thema dit jaar is ‘Inclusief erfgoed’. Inclusie betekent dat niemand wordt uitgesloten. Zo krijgen op het Tyne Cot Cemetery in Passendale blinden en slechtzienden een rondleiding en is er op het Hooge Crater Cemetery een doventolk aanwezig. 

 1. Mieke (65) op pensioen na mooie loopbaan in keuken van bekende Westhoekrestaurants: “Nu ga ik wijn verbouwen”

  Mieke (65) op pensioen na mooie loopbaan in keuken van bekende Westhoek­res­tau­rants: “Nu ga ik wijn verbouwen”

  Ze heeft topchef Kobe Desramaults nog weten beginnen in In De Wulf en maakte de intrede van de microgolfoven in de keuken mee. Na een lange carrière als kokkin in bekende zaken in vooral de Westhoek, gaat Mieke Delanghe (65) op een welverdiend pensioen. De 16 laatste jaren van haar loopbaan roerde ze in de potten van Les Halles in Ieper, waar ze werd verrast op een mooi afscheidsfeestje. “De collega’s van de horeca zijn een grote familie.”
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.