De Syrische kunstenaar Khaled Dawwa toont in Ieper tanende heersers op hun troon.
Volledig scherm
De Syrische kunstenaar Khaled Dawwa toont in Ieper tanende heersers op hun troon. © Henk Deleu/Khaled Dawwa

In het vizier van Assad genomen Syrisch kunstenaar Khaled Dawwa toont tronen van dictators in Ieper: “De link met Poetin is niet ver weg”

IeperLang hoeven we niet na te denken of de Russische president Poetin schiet in onze gedachten bij het zien van de sculpturen van de Syrische kunstenaar Khaled Dawwa. Beelden van deze bijzondere artiest zijn momenteel te zien in Galerie Reichmanns in Ieper. Dawwa exposeert er samen met Poperingenaar Sven Verhaeghe.

 1. Ex-wielrenner Kurt Titeca (55) opent vernieuwd fietsbelevingscentrum Biking Box tijdens Gent-Wevelgem: “Ik spreek de taal van de coureur”
  PREMIUM

  Ex-wielrenner Kurt Titeca (55) opent vernieuwd fietsbele­vings­cen­trum Biking Box tijdens Gent-Wevelgem: “Ik spreek de taal van de coureur”

  Ieper is zich volop aan het klaarmaken voor Gent-Wevelgem, de fietshoogdag van het jaar. Er staan zondag zeven koersen gepland in het centrum. De plek waar wel eens het meest te beleven zou kunnen vallen, is de vernieuwde Biking Box. “Iedereen die van ver of dicht iets te maken heeft met fietsen, vindt hier zijn gading”, zegt zaakvoerder en gewezen wielrenner Kurt Titeca.
  Ieper
 2. ASSISEN. 20 jaar gevorderd voor Sacha Brunessaux (23): “Hij wilde meedoen met de grote jongens en moet daar de gevolgen van dragen”
  PREMIUM

  ASSISEN. 20 jaar gevorderd voor Sacha Brunessaux (23): “Hij wilde meedoen met de grote jongens en moet daar de gevolgen van dragen”

  De procureur-generaal maakt zich zorgen om de persoonlijkheid en de illegale praktijken van Sacha Brunessaux (23). “Je mag hem niet aanraken of hij gaat in de aanval”, stelde Roeland Vasseur, die 20 jaar vorderde voor de Roeselarenaar. Dat was tot groot ongenoegen van de verdediging. “Dat is even lang als de periode vanaf Sacha’s geboorte tot aan de feiten”, foeterde Johan Platteau. Die laatste had op het einde nog emotionele, hoopvolle woorden klaar voor Sacha zelf.
  Ieper