De toegang van het Flanders Field American Cemetery and Memorial in Waregem.
Volledig scherm
De toegang van het Flanders Field American Cemetery and Memorial in Waregem. © Photo News

In Flanders Fields Museum wil Amerikaanse gesneuvelden identificeren: “Er is maar weinig dat herinnert aan hun aanwezigheid”

IeperMet het project ‘Americans in Flanders Fields, Names and Places, 1917-1919’ wil het In Flanders Fields Museum de Amerikaanse aanwezigheid gedurende WO I onder de aandacht brengen. Met hulp van het Smithsonian Institution en de Amerikaanse ambassade probeert het museum alle Amerikaanse soldaten die op Belgisch grondgebied sneuvelden te identificeren. Daarnaast komt er een app met historische info en persoonlijke verhalen, een publicatie en een rondtrekkende tentoonstelling. 

 1. Trainer Angelo Paravizzini gaat met Sassport Boezinge op bezoek bij WS Lauwe: “Door blessures missen we maturiteit”
  VOETBAL EERSTE PROVINCIALE

  Trainer Angelo Paravizzi­ni gaat met Sassport Boezinge op bezoek bij WS Lauwe: “Door blessures missen we maturiteit”

  Eersteprovincialer Sassport Boezinge kent door verschillende blessures van ervaren spelers behoorlijk wat tegenslag. Het team van trainer Angelo Paravizzini moet zondag naar WS Lauwe. “Dat is één van de beter voetballende ploegen in de reeks”, benadrukt de coach. “Ze hebben goede en ervaren spelers, die nog hogerop voetbalden.”
 2. Aanhouding 25-jarige flatbewoner die zwaargewonde overbuurvrouw geen hulp bood verlengd
  Kortrijk / Ieper

  Aanhouding 25-jarige flatbewo­ner die zwaargewon­de overbuur­vrouw geen hulp bood verlengd

  De 25-jarige bewoner van het appartement in de Minister Tacklaan in Kortrijk is verder aangehouden voor schuldig verzuim. Dat heeft de raadkamer dinsdag beslist. Zijn 30-jarige zus uit Ieper, die zijn overbuurvrouw in elkaar sloeg en levensgevaarlijk verwondde, verschijnt vrijdag voor de raadkamer in Kortrijk. Zij wordt verdacht van poging tot moord. De man van schuldig verzuim.
 3. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?