Het In Flanders Fields Museum in Ieper.
Volledig scherm
Het In Flanders Fields Museum in Ieper. © Henk Deleu

In Flanders Fields Museum stevent af op zwaar verlies door corona: “Als Ieper niet investeert, betekent dit de doodsteek”

Het In Flanders Fields Museum heeft de balans na corona opgemaakt en het ziet er allesbehalve rooskleurig uit. Het IFFM raamt het verlies voor dit jaar tussen zevenhonderdduizend euro en een miljoen euro. Oppositiepartij CD&V vraagt dat het stadsbestuur een noodplan opmaakt. “Ieper kan zich niet permitteren om het museum in onzekerheid te laten over de toekomst.”

 1. William De Bondt (53) schuldig bevonden aan moord met voorbedachte rade op Isabelle Deschodt (39): 25 jaar cel
  PREMIUM

  William De Bondt (53) schuldig bevonden aan moord met voorbedach­te rade op Isabelle Deschodt (39): 25 jaar cel

  De volksjury op het Brugse assisenhof heeft William De Bondt (59) vrijdagavond schuldig bevonden aan moord met voorbedachte rade op zijn partner Isabelle Deschodt (39), op 18 juli 2017. De man schoot de vrouw moedwillig in de hartstreek met het oogmerk om haar te doden, luidde het oordeel. De jury motiveerde het oordeel grondig en zag geen enkele reden om aan te nemen dat het vuurwapen per ongeluk af ging. Hij werd tot 25 jaar gevangenisstraf veroordeeld.
 2. Wouter Blomme (45) staat als voorzitter van Unizo meer dan ooit in de vuurlijn: “We krijgen huilende zelfstandigen aan de lijn. Ze zijn de wanhoop nabij”
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Wouter Blomme (45) staat als voorzitter van Unizo meer dan ooit in de vuurlijn: “We krijgen huilende zelfstandi­gen aan de lijn. Ze zijn de wanhoop nabij”

  “Het zijn andere telefoontjes. De toon is anders. In de eerste lockdown waren ondernemers strijdbaar, nu heersen frustraties, woede en onmacht.” Unizo-directeur Wouter Blomme (45) en zijn medewerkers voelen zich dezer dagen meer psycholoog dan dienstverlener. “Er zijn er die zichzelf hebben heruitgevonden, maar dat kan niet in elke sector.” Een gesprek aan het front.
 1. "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleegster op Covid-afdeling getuigt
  Play

  "We hebben totaal geen uitzicht of einddatum": verpleeg­ster op Co­vid-afdeling getuigt

 2. Niels Destadsbader neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'
  Play
  The Masked Singer

  Niels Destadsba­der neemt je mee backstage bij 'The Masked Singer'