In het containerpark van Ieper is er blijkbaar een probleem met verzamelen van asbest. “We grijpen in”, zegt de bevoegde schepen.
Volledig scherm
In het containerpark van Ieper is er blijkbaar een probleem met verzamelen van asbest. “We grijpen in”, zegt de bevoegde schepen. © Henk Deleu

“In containerpark Ieper mag je asbest gewoon dumpen”

“In het containerpark in Ieper mag je al sinds jaar en dag asbest vrij en onverpakt komen dumpen in een asbestcontainer.” Dat zei raadslid Veerle Billiau (Groen) op de gemeenteraad van maandagavond. Schepen Valentijn Despeghel (sp.a) belooft snel in te grijpen.

0 reacties

 1. Lester (20) schiet als eerste te hulp bij zware brand: “Tientallen mensen stonden toe te kijken, maar niemand deed iets”
  PREMIUM
  Poperinge/Brielen

  Lester (20) schiet als eerste te hulp bij zware brand: “Tientallen mensen stonden toe te kijken, maar niemand deed iets”

  Het regent complimenten voor Lester Demeester, een jonge glasplaatser van 20 uit Poperinge. Toen in Brielen bij Ieper een hevige brand in een woning woedde, zette hij snel z’n ladder, zodat een bewoner kon ontsnappen van de eerste verdieping. “Ik deed gewoon wat moest”, zegt de jongeman bescheiden. “Maar het mocht echt niet langer geduurd hebben, de man zag zwart van de rook en was compleet groggy.”
 2. Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Make-up, wijn of inkt op je leren handtas? Zo verwijder je zelfs de lastigste vlekken

  Een foundation- of lipstickvlek op je lievelingstas? Wat je ook doet, ga de vlek niet met water te lijf! Zo maak je de schade alleen maar groter. Ook dure wondermiddeltjes hoef je niet in huis te halen. Dé ideale bondgenoot bij lastige vlekken op je leren tas is goedkoper dan je denkt. Meer zelfs, je hebt het vast in huis. Vaseline is afkomstig van petroleum en slaagt er daarom als geen ander in om vuildeeltjes te capteren zodat je ze makkelijk kan verwijderen. Smeer een royale hoeveelheid van de klassieker op de make-up vlek. Laat even inwerken en verwijder het goedje met een vochtige doek. Herhaal indien nodig. Laat de crème een vette glans na op je handtas? Wrijf het overtollige vet weg met een beetje milde detergent op een zachte doek.
 3. LEKKER LOKAAL. Takeaway De Refugie: Weekendmenu met uitstekende prijs-kwaliteit
  PREMIUM
  Tienen

  LEKKER LOKAAL. Takeaway De Refugie: Weekendme­nu met uitsteken­de prijs-kwaliteit

  In restaurant De Refugien in de Kapucijnenstraat in Tienen kan je in coronavrije tijden genieten van ‘bistronomie’: tafelen in een ongedwongen sfeer, met op de menukaart kwalitatieve gerechten aan een betaalbare prijs. Dankzij de takeaway kan je nu ook thuis genieten van wat het restaurant allemaal te bieden heeft. Normaal vind je op de overwegend Frans-Belgische kaart een mix van klassiekers zoals zeetong Meunière en huisgemaakte garnaalkroketten, maar door de coronacrisis is men nu overgeschakeld op een weekmenu. Dat probeerden wij voor jullie uit. Lees hier meer over onze restaurantrecensies.
 1. Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

  Meisje beleeft de schrik van haar leven wanneer een paal haar auto spietst

 2. Nederlandse cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras
  Play

  Nederland­se cafébaas opent maand te vroeg én schenkt gratis drank op terras