Margaux Capoen: "Transgender zijn, is geen geschenk, maar het was een noodzaak dat ik er mee naar buiten kwam".
Volledig scherm
Margaux Capoen: "Transgender zijn, is geen geschenk, maar het was een noodzaak dat ik er mee naar buiten kwam". © Eric Flamand

"Ik zal als vrouw worden aanzien. Eindelijk!"

IEPERDankzij een nieuwe wet kan transgender Margaux Capoen (50) uit Ieper haar naam en geslacht officieel in het bevolkingsregister laten opnemen. Daarvoor is een zware geslachtsoperatie niet langer nodig. "Eindelijk zal ik als vrouw worden aanzien", zegt Margaux, geboren als Tijl.

 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Meer dan helft van woningen heeft opnieuw gastoevoer na water in leiding: “We werken met man en macht door”
  Oostvleteren

  Meer dan helft van woningen heeft opnieuw gastoevoer na water in leiding: “We werken met man en macht door”

  Energiemaatschappij Fluvius blijft hard doorwerken om alle 280 woningen opnieuw van gas te voorzien. Donderdag stroomde duizenden liters water in de gasleiding in het centrum van Oostvleteren bij werkzaamheden. Ondertussen hebben iets meer dan de helft van de woningen al opnieuw gastoevoer. “Het begint wel te wegen bij de bewoners”, zegt burgemeester Stephan Mourisse (Open VLD).
 1. Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen moet thuisverpleging afbouwen door stijgende coronacijfers: “De dijken zijn aan het breken”
  West-Vlaanderen

  Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen moet thuisver­ple­ging afbouwen door stijgende coronacij­fers: “De dijken zijn aan het breken”

  De stijgende coronacijfers eisen hun tol bij de West-Vlaamse thuisverpleging. In 5 regio’s kan het Wit-Gele Kruis niet meer ingaan op alle nieuwe zorgaanvragen of moet de zorg bij bestaande patiënten worden afgebouwd. “De dijken zijn aan het breken”, zegt Katalien Dendooven, algemeen directeur Wit-Gele Kruis West-Vlaanderen. “Er zijn nu al 63 medewerkers out door corona of een quarantaine."