Op de doos van de Ieperse versie van Monopoly: de Lakenhallen, Minneke Poes en de Menenpoort.
Volledig scherm
Op de doos van de Ieperse versie van Monopoly: de Lakenhallen, Minneke Poes en de Menenpoort. © Henk Deleu

Ieperse versie van Monopoly eindelijk verkrijgbaar, maar... “Van de 4.000 dozen nog slechts 400 te koop”

IeperHet was gepland voor juni, maar door corona kende de Ieperse versie van Monopoly wat vertraging. “We zijn blij dat we de doos nog net voor de eindejaarsperiode kunnen verdelen”, zegt Pieter De Wulf van Groep 24, het bedrijf dat het spel uitbrengt. Alleen jammer van het schoonheidsfoutje op de doos. 

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Rothschildgiraf Kamala is jarig: “Ze werd verrast met groententaart”
  Ieper

  Rothschild­gi­raf Kamala is jarig: “Ze werd verrast met groenten­taart”

  In het pret- en dierenpark Bellewaerde in Ieper werd net een jaar geleden een rothschildgirafje geboren. Het dier kreeg de naam Kamala, omdat ze het levenslicht zag de dag dat de eerste vrouwelijke vicepresident de eed aflegde. Ondertussen zijn we een jaar verder en weeg Kamala 283 kilogram en is ze 320 centimeter groot. Haar verzorgers trakteerden haar met een gezonde groententaart. “Naast Kamala lopen er in ons park nog twee giraffen rond, namelijk zus Safiya en haar vader Kito”, zegt woordvoerder Filip Van Dorpe. “We zijn momenteel nog aan het zoeken hoe we het kweekprogramma waaraan Bellewaerde meewerkt, kunnen verder zetten. Daarom zijn we na het vorig jaar onverwacht overlijden van Simone, de mama van Kamala, aan het uitkijken naar een nieuw vrouwtje.” Mensen die een speciale wens hebben voor Kamala kunnen die posten op de Facebookpagina van het pretpark.