Vijf jaar geleden mochten Pieter Verdonck van Sint-Bernardus, Julie Depypere van de Kazematten en brouwmeester Koen Hugelier al klinken op het vijfjarig bestaan, vandaag kunnen ze dat opnieuw doen, op een bronzen medaille.
Volledig scherm
Vijf jaar geleden mochten Pieter Verdonck van Sint-Bernardus, Julie Depypere van de Kazematten en brouwmeester Koen Hugelier al klinken op het vijfjarig bestaan, vandaag kunnen ze dat opnieuw doen, op een bronzen medaille. © Henk Deleu

Ieperse stadsbrouwerij Kazematten wint bronzen medaille op World Beer Awards: “Gezamenlijke inspanningen worden internationaal erkend”

De Ieperse brouwerij Kazematten schreef zich voor het eerst in voor de World Beer Awards en werkte zich met het Bier Wipers Times 14 al meteen in de prijzen. Het bier rijfde in de categorie ‘Belgian Style Blond’ een bronzen medaille binnen.  

 1. Recordaantal gezinnen op zoek naar goedkoper energietarief: al 1,7 miljoen vergelijkingen in eerste jaarhelft
  Mijnenergie.be

  Recordaan­tal gezinnen op zoek naar goedkoper energieta­rief: al 1,7 miljoen vergelij­kin­gen in eerste jaarhelft

  Mijnenergie.be tekent een nieuw record op: de vergelijkingssite kreeg dit jaar al maar liefst 1,7 miljoen energievergelijkingen te verwerken. Dit ongeziene aantal onderstreept dat de consument in tijden van piekende energieprijzen het heft in eigen handen neemt en actief uitzoekt welke energieleverancier de goedkoopste tarieven aanbiedt. Kristof De Paepe, energie-expert bij Mijnenergie.be, geeft toelichting.
 2. Religieuze objecten uit Sint-Laurentiuskerk van Kemmel gaan naar Spaanse orde en Filipijnse kerk: “Blij met zoveel belangstelling voor ons lokaal erfgoed”
  PREMIUM
  Kemmel

  Religieuze objecten uit Sint-Laurentius­kerk van Kemmel gaan naar Spaanse orde en Filipijnse kerk: “Blij met zoveel belangstel­ling voor ons lokaal erfgoed”

  Tweehonderd objecten uit de ontwijde Sint-Laurentiuskerk in Kemmel hebben een nieuwe bestemming gekregen. Enkele religieuze objecten worden nu gebruikt in Spanje en zelfs in de Filipijnen. “We zijn blij dat heel wat van onze objecten een nieuwe bestemming hebben gekregen”, zegt Sofie Van de Wiele, die haar schouders onder het project zette.