Een archieffoto van de Ieperse jeugdbrandweer uit 2017.
Volledig scherm
Een archieffoto van de Ieperse jeugdbrandweer uit 2017. © Foto Eric Flamand

Ieperse jeugdbrandweer viert 50 jaar met optocht en nieuwe korpsvlag

IeperDe Ieperse jeugdbrandweer blaast dit jaar 50 kaarsjes uit en viert dat op zaterdag 2 april met een optocht door de straten en de onthulling van een nieuwe korpsvlag. Het Ieperse jeugdkorps is het tweede oudste van België.

 1. Tweede editie van Levensloop in Ieper op 24 september, officiële aftrap vandaag gegeven

  Tweede editie van Levensloop in Ieper op 24 september, officiële aftrap vandaag gegeven

  Op zaterdag 24 september vindt de tweede Ieperse editie plaats van Levensloop, en die campagne werd vandaag officieel afgetrapt. Van 10u tot 22u wordt er gelopen en gewandeld in het Hamiltonpark, en daarbij wordt geld ingezameld voor de Stichting tegen Kanker. Elk loopteam heeft een eigen standje waar ook eten en drinken verkocht wordt, en op die manier wordt nog extra geld ingezameld voor de strijd tegen kanker.
  Ieper
 2. ASSISEN KOTMOORD. Verdediging in wellicht kortste pleidooi ooit over schuldvraag: “Eerlijk? Ik heb zin om mijn toga uit te doen, want wij zijn even stomverbaasd”
  PREMIUM

  ASSISEN KOTMOORD. Verdedi­ging in wellicht kortste pleidooi ooit over schuld­vraag: “Eerlijk? Ik heb zin om mijn toga uit te doen, want wij zijn even stomver­baasd”

  Welgeteld één minuut heeft het pleidooi van de advocaten van Mohammad Musawi (24) geduurd na diens bekentenis enkele uren eerder. Ze gaven toe zelf stomverbaasd te zijn. “Wij hebben niets meer in de mouwen”, pleitte meester Dennis Van Overstraeten. Het Openbaar Ministerie haalde wel nog fors uit naar de Afghaanse Kortrijkzaan. “Hij is een koele moordenaar.”
  Ieper