De Ieperse Fietsersbond vraagt automobilisten een meter afstand te houden, wat in een stad echter niet altijd mogelijk is.
Volledig scherm
De Ieperse Fietsersbond vraagt automobilisten een meter afstand te houden, wat in een stad echter niet altijd mogelijk is. © Henk Deleu

Ieperse Fietsersbond doet oproep tijdens éénmeteractie: “Auto’s rijden te dicht. Maak centrum autoluw”

De Ieperse Fietsersbond heeft zaterdag een éénmeteractie gehouden. Op hun rijtuig bevestigden de actievoerders een stokbrood of een afstandshouder om visueel aan te tonen wat ze vragen: een veilige zijdelingse afstand van een meter. Ze richten zich ook tot het stadsbestuur. “Maak de binnenstad autoluw”, vragen ze.

 1. Vrouw op straat aangevallen door rottweiler

  Vrouw op straat aangeval­len door rottweiler

  Op de Diestsesteenweg in Tienen is donderdagavond een 66-jarige vrouw aangevallen door een rottweiler. De vrouw werd in haar arm gebeten en is door de hulpdiensten overgebracht naar het ziekenhuis, waar ze hechtingen kreeg. Waarom de hond plots uithaalde naar de vrouw is niet meteen duidelijk, maar volgens eerste vaststellingen was er niet meteen een aanleiding. De hond van een 50-jarige eigenaar uit Tienen is in afwachting van verder onderzoek opgevangen in het dierenasiel in Sint-Truiden. De hond was vermoedelijk niet op stap met zijn baasje maar met iemand anders. Politie en parket onderzoeken de zaak verder, die zullen beslissen wat er met de hond moet gebeuren en welke gevolgen er zijn voor zijn baas.
 2. Ooit mooie job als jurist, maar nu staat dakloze terecht voor jarenlang getreiter van uitbaters Ieperse toiletten: “Met zijn uitwerpselen brengt hij boodschappen aan”
  PREMIUM
  Ieper

  Ooit mooie job als jurist, maar nu staat dakloze terecht voor jarenlang getreiter van uitbaters Ieperse toiletten: “Met zijn uitwerpse­len brengt hij boodschap­pen aan”

  Een effectieve straf, want de man lijkt niet te willen beseffen dat hij strafbare feiten pleegt. Dat vraagt de openbare aanklager in Ieper voor een dakloze man, die al jaren een koppel uit Poperinge belaagt. Fabien Devos en Sabine Decoene staan in voor het onderhoud van de Ieperse openbare toiletten en worden voortdurend lastig gevallen door de man. “Hij ligt op de loer. Als wij hebben gepoetst, maakt hij achter onze rug alles weer vuil”, vertelt het koppel.