Steve Douglas ziet het somber in.
Volledig scherm
PREMIUM
Steve Douglas ziet het somber in. © Henk Deleu

Iepers monument dreigt de deuren te moeten sluiten: The British Grenadier Bookshop ziet inkomsten wegvallen door wegblijven toeristen

IeperZijn zaak is gekend in heel de wereld, maar door corona dreigt Steve Douglas (64) zijn souvenirwinkel annex tourbedrijf in de Menenstraat in Ieper te moeten sluiten. De inkomsten van The British Grenadier Bookshop zijn sinds het uitbreken van de crisis en het daarmee verbonden wegvallen van het toerisme met 90 procent gezakt. “Ik kan zelfs mijn huur niet meer betalen.”

 1. Amper 36 uur na monsterbrand start Staelens Recup weer op: “Tijdens bluswerken waren we al aan het nadenken hoe we toch konden verderdoen”
  Ieper

  Amper 36 uur na monster­brand start Staelens Recup weer op: “Tijdens bluswerken waren we al aan het nadenken hoe we toch konden verderdoen”

  Het lijkt onwaarschijnlijk, maar amper 36 uur na de monsterbrand bij het recyclagebedrijf Staelens Recup, op de industriezone in Ieper, is het bedrijf vanaf vrijdagmorgen weer operationeel. “De brand is een zware tegenslag, maar we laten ons niet doen”, zegt zaakvoerder Angie Staelens. “We zullen vrijdag nog niet draaien zoals dat eergisteren het geval was, maar dat komt wel weer.”
 1. Marthe van K3 openhartig over kritiek: "Dit nummer heeft me er al vaak doorgeholpen"
  Play
  Rode Neuzen Dag

  Marthe van K3 openhartig over kritiek: "Dit nummer heeft me er al vaak doorgehol­pen"

 2. Hanne belandde vier jaar geleden in coma en zoekt nu naar lief: "Het doet pijn om te denken dat het vroeger anders was"
  Play
  Cupido ofzo

  Hanne belandde vier jaar geleden in coma en zoekt nu naar lief: "Het doet pijn om te denken dat het vroeger anders was"