Toerisme speelt een belangrijke rol in Ieper.
Volledig scherm
Toerisme speelt een belangrijke rol in Ieper. © © Bart Leye

Ieperlingen zien toeristen graag komen, maar niet de verkeersproblemen die ze met zich meebrengen

De inwoners van Ieper staan positief tegenover het toerisme in hun stad. Dat blijkt uit een onderzoek van Toerisme Vlaanderen in samenwerking met de KU Leuven en de stad Ieper. In de laatste week van april werden 787 online enquêtes ingevuld door inwoners van Ieper en de deelgemeenten. 67 procent van de ondervraagden vindt dat er meer voordelen dan nadelen aan toerisme verbonden zijn, maar een groter deel staat wel negatiever over de verkeersproblemen veroorzaakt door toerisme.

 1. Rouwbegeleider biedt met ‘bakje troost’ een hulpmiddel voor mensen die rouwen: “Dit bakje troost kan wel meer zijn dan een kopje koffie”
  Elverdinge

  Rouwbege­lei­der biedt met ‘bakje troost’ een hulpmiddel voor mensen die rouwen: “Dit bakje troost kan wel meer zijn dan een kopje koffie”

  Een geliefde verliezen is hard. De coronacrisis doet daar nog een schepje bovenop. Vaak kunnen mensen die sterven aan het virus geen afscheid meer nemen van hun familie. Rouwbegeleider Johan Couchez wil met zijn ‘bakje troost’ mensen in rouw een hulpmiddel aanbieden om het verlies dragelijker te maken. “Het bakje helpt je met dingen die je vaak moeilijk onder woorden krijgt.”
 2. Onze rallyhoop Thierry Neuville komt trainen in Ieper: 60 vrijwilligers zorgen dat dit veilig én coronaproof verloopt
  PREMIUM
  Geluveld/Zillebeke

  Onze rallyhoop Thierry Neuville komt trainen in Ieper: 60 vrijwilli­gers zorgen dat dit veilig én corona­proof verloopt

  Meervoudig vice-wereldkampioen rally Thierry Neuville heeft woensdag in Geluveld een reeks afstellingsritten afgewerkt voor de Renties Ypres Rally van midden november. Daar wil de Oostkantonner liefst de zege pakken. Publiek was niet toegelaten, de politie controleerde en deelde boetes uit. Een crew van liefst zestig vrijwilligers leidde alles in goede banen. Om 18 uur was de hinder in de omgeving voorbij.
 3. Vlaanderen investeert in fietspaden voor Ieper en Heuvelland: “Gedaan met het jumpparcours op fietspad Kemmel-Ieper”
  Ieper, Heuvelland

  Vlaanderen investeert in fietspaden voor Ieper en Heuvelland: “Gedaan met het jumppar­cours op fietspad Kem­mel-Ie­per”

  Minister van Mobiliteit Lydia Peeters wil de Vlamingen stimuleren om vaker de fiets te nemen, en investeert daarom in goede fietsinfrastructuur. In Ieper en Heuvelland krijgen enkele fietspaden een nieuwe laag asfalt. “Onze stad drong al langer aan op een heraanleg, gezien de huidige betonplaten omhoog kwamen door boomwortels of door de warmte met gevaarlijke situaties tot gevolg.”
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. 11 iconische rollen van Sean Connery
  Play
  film

  11 iconische rollen van Sean Connery