Corneel met zijn teammaat Björn bij het gecrashte ruimteschip dat ze in de finale hebben gemaakt.
Volledig scherm
PREMIUM
Corneel met zijn teammaat Björn bij het gecrashte ruimteschip dat ze in de finale hebben gemaakt. © Corneel

Ieperling Corneel strandt in finale LEGO Masters: “Het meest memorabele moment? Onze brug die 160 kilogram kon dragen”

160 kilogram. Zoveel gewicht kon de Legobrug dragen die Corneel Clarys (22) uit Ieper bouwde samen met zijn teamgenoot Björn Ramant (40) in LEGO Masters. Het was een van de meest indrukwekkende momenten van het vtm-programma. Het duo strandde uiteindelijk in de finale. “Maar winnen hoefde voor ons sowieso niet”, zegt Corneel. “We deden mee om leuke dingen te kunnen bouwen en dat is ons gelukt.”

  1. Hoe fietsvriendelijk of -gevaarlijk is Ieper: “We willen én de veiligheid vergroten én het comfort verhogen, om zo Ieperlingen te overtuigen om vaker de fiets te nemen”
    PREMIUM
    Ieper

    Hoe fietsvrien­de­lijk of -gevaarlijk is Ieper: “We willen én de veiligheid vergroten én het comfort verhogen, om zo Ieperlin­gen te overtuigen om vaker de fiets te nemen”

    Je moet al ziende blind zijn om niet te merken dat het stadsbestuur inspanningen doet voor de fietsers in Ieper. Sinds het begin van de legislatuur werden al heel wat zaken verwezenlijkt. “We kunnen echter niet alles in één beweging aanpakken, praktisch noch financieel”, aldus de burgemeester. “Wij pleiten voor een beleid dat naast zichtbare ingrepen ook flankerende beslissingen neemt, zoals het invoeren van een zone 30 en het uitvoeren van extra snelheidscontroles”, aldus Jordy Sabels van oppositiepartij Groen Ieper. Ontdek de pijnpunten en plannen rond fietsen in Ieper, in het volgende deel van ons Fietsdossier West-Vlaanderen.