Het Nieuwerck
Volledig scherm
PREMIUM
Het Nieuwerck © Henk Deleu

Ieper viert 400 jaar Nieuwerck: “Vandaag is het gebouw de prachtige ingang van het Yper Museum”

IeperHet Yper Museum heeft de vierhonderdste verjaardag gevierd van het Nieuwerck, het gebouw waarin de inkomhal van het museum huist. Het is een dubbele verjaardag, want ook het museum werd op 1 juli vier jaar. “Het gebouw deed jarenlang dienst als stadhuis en diende als gemeenschapshuis voor de Ieperlingen”,  weet schepen Dimitry Soenen (N-VA). 

 1. Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezelnetwerk?
  Mijntelco

  Tegen 2030 zou elke Vlaming toegang moeten hebben tot fiber: waar kan je nu al gebruik maken van het glasvezel­net­werk?

  Fiber, ofwel glasvezel, is het internetnetwerk van de toekomst. Op dit moment heeft nog maar 8 procent van de Belgen toegang tot fiber. Maar de komende jaren wordt het glasvezelnetwerk stevig uitgebreid en zal het huidige kopernetwerk vervangen. Wat betekent dit voor jou? Welke voordelen biedt fiberinternet? En hoe kan je er nu al gebruik maken? Mijntelco.be legt het uit.
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.