De stad wil zijn middeleeuws verleden uitspelen om toeristen te lokken. Bij de recente opgravingen in de stad kwam nieuwe informatie aan het licht uit de periode.
Volledig scherm
De stad wil zijn middeleeuws verleden uitspelen om toeristen te lokken. Bij de recente opgravingen in de stad kwam nieuwe informatie aan het licht uit de periode. © Henk Deleu

Ieper speelt zijn middeleeuwse geschiedenis uit om nieuwe toeristen te lokken: “Een waardevol thema voor de cultuurbezoeker aan onze stad”

IeperEnkel rekenen op toeristen uit de Commonwealth-landen, in die val wil Ieper niet meer trappen. De coronacrisis en Brexit legden pijnlijk bloot dat als Britten en Australiërs niet meer op bezoek komen, het stil wordt in de Kattenstad. Ieper zet daarom meer in op onder meer de binnenlandse bezoeker. “Hoewel WO-I belangrijk blijft, hebben we nog heel wat andere troeven.” 

  1. Gemeenten, provincie en Vlaamse Milieumaatschappij sluiten riviercontract van de Heulebeek: “Met 26 acties tot een gezond watersysteem komen”
    Kortrijk / Kuurne / Ledegem / Moorslede / Wevelgem

    Gemeenten, provincie en Vlaamse Milieumaat­schap­pij sluiten riviercon­tract van de Heulebeek: “Met 26 acties tot een gezond watersys­teem komen”

    De zes gemeenten waar de Heulebeek doorloopt, de provincie West-Vlaanderen, de Vlaamse Milieumaatschappij en nog enkele andere groepen hebben dinsdag een riviercontract gesloten rond de Heulebeek. “De doelen zijn om de waterkwaliteit verbeteren, wateroverlast en watertekort aan te pakken en de waterbeleving verhogen”, klinkt het.