Handelaar en CD&V-raadslid Peter De Groote en schepen Diego Desmadryl (Open Ieper) tonen enkele krasloten.
Volledig scherm
Handelaar en CD&V-raadslid Peter De Groote en schepen Diego Desmadryl (Open Ieper) tonen enkele krasloten. © Henk Deleu

Ieper promoot lokale handelaars met kraslotenactie

IeperStad Ieper organiseert een kraslotenactie voor de lokale handelaars die noodgedwongen inzetten op afhaal of thuislevering. Met dit initiatief wil de stad de ondernemers in deze tweede lockdown steunen. “Wie voor 30 euro koopt, maakt kans op een Ieperse Kadobon ter waarde van 25 euro.”

 1. Vlaamse overheid vernieuwt fietspaden langs N8 tussen Ieper en Geluwe: “De aanpassing is broodnodig, veel scholieren gebruiken het fietspad”
  Ieper/Wervik

  Vlaamse overheid vernieuwt fietspaden langs N8 tussen Ieper en Geluwe: “De aanpassing is broodnodig, veel scholieren gebruiken het fietspad”

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vervangt dit jaar het betonnen fietspad tussen de Kruiskalsijde in Ieper en het einde van de bebouwde kom van Geluwe door asfalt. De investering van 2,2 miljoen euro moet zorgen voor meer fietscomfort en veiligheid langs de N8. Minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open Vld) maakte dat bekend na een parlementaire vraag van Vlaams volksvertegenwoordiger Bert Maertens (N-VA).
 2. Drie jongeren streng gestraft voor aanval op zeventienjarige in stationstunnel: “Sinds de feiten is het slachtoffer zichzelf niet meer”
  Burst/Erpe-Mere

  Drie jongeren streng gestraft voor aanval op zeventien­ja­ri­ge in stations­tun­nel: “Sinds de feiten is het slachtof­fer zichzelf niet meer”

  “Wat jullie deden, was degoutant. Je kan in de gevangenis bezinnen”. Die woorden gaf rechter Dalen in Dendermonde mee aan beklaagde Siatelama D., die twee jaar cel waarvan de helft met uitstel kreeg. Zijn twee kompanen kregen een zware werkstraf. De drie stonden terecht voor slaan en bestelen van een zeventienjarige jongen in de stationstunnel in Burst.
 1. Racistische man vernielt buurtwinkel van Afghaanse migrant: "Al-Qaeda, Osama!"
  Play

  Racisti­sche man vernielt buurtwin­kel van Afghaanse migrant: "Al-Qae­da, Osama!"

 2. Tornado richt enorme schade aan in Alabama
  Play

  Tornado richt enorme schade aan in Alabama