Burgemeesters Lies Laridon van Diksmuide, Emmily Talpe van Ieper en Christof Dejaegher van Poperinge gaan voortaan nog nauwer samenwerken. Burgemeester Peter Roose van Veurne ontbreekt op de foto.
Volledig scherm
Burgemeesters Lies Laridon van Diksmuide, Emmily Talpe van Ieper en Christof Dejaegher van Poperinge gaan voortaan nog nauwer samenwerken. Burgemeester Peter Roose van Veurne ontbreekt op de foto. © Christophe Maertens

Ieper, Poperinge, Diksmuide en Veurne gaan meer samenwerken “om fusie te vermijden”

Ieper, Poperinge, Diksmuide en Veurne, de vier kleinstedelijke gebieden van de Westhoek, gaan nog meer en beter samenwerken. Met een ‘regiodeal’ gaan de steden inzetten op een betere mobiliteit in de regio en gaan ze ook kennis en middelen delen. “We hopen hiermee ook de druk om te fusioneren te verminderen.”

0 reacties

 1. Oudste wijnhandel van Brugge viert 200ste verjaardag: “Na de Eerste Wereldoorlog bleef er niks meer van onze zaak in Diksmuide over, we moesten van nul herbeginnen op een onbekende locatie”
  PREMIUM
  Brugge/Diksmuide

  Oudste wijnhandel van Brugge viert 200ste verjaardag: “Na de Eerste Wereldoor­log bleef er niks meer van onze zaak in Diksmuide over, we moesten van nul herbegin­nen op een onbekende locatie”

  “Ik trok mijn beste kostuum aan en ging aanbellen bij cafébazen in Brugge, Roeselare en Torhout om mijn beste wijnen aan te prijzen. De oorlog had immers alles verwoest. We moesten ergens herbeginnen.” Jacques Feys (91) mag het nog meemaken: de 200ste verjaardag van zijn wijnhandel. Zijn familie begon ermee toen België nog niet eens bestond. Inmiddels staat er alweer opvolging klaar.
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.
 3. Kleuters staan lievelingsspeelgoed af aan kinderen overstromingsgebied: “Een laat, maar mooi kerstverhaal”
  Poelkapelle/Westrozebeke

  Kleuters staan lievelings­speel­goed af aan kinderen overstro­mings­ge­bied: “Een laat, maar mooi kerstver­haal”

  Aan de kerk van Poelkapelle werd deze week een vrachtwagen geladen met speelgoed voor kinderen uit het Waalse Fraipont, een dorp dat vorige zomer af te rekenen kreeg met overstromingen. Het speegoed is voor een groot deel afkomstig van de kleuters uit de klas van juf Griet Brusselle. “Net als de kleine prins uit het kerstverhaal maken wij kinderen blij met onze geschenken.”