Nutteloze bordjes zijn gewoon nutteloos, maar ze maken je wel aan het lachen.
Volledig scherm
Nutteloze bordjes zijn gewoon nutteloos, maar ze maken je wel aan het lachen. © Kamiel De Bruyne

Ieper krijgt als eerste West-Vlaamse stad een Nutteloze Borden Wandelroute: “Wie wil een bordje aan zijn woning?”

IeperAan zijn eigen voordeur heeft Kamiel De Bruyne (29) een bordje hangen met ‘In dit huis woonde Obama, 43ste president van de Verenigde Staten, zeker niet’. De Bruyne, die oprichter is van de Nationale Vereniging voor Nutteloze Borden, wil in Ieper plakkaatjes met dergelijke zinloze leuzen hangen. De toeristisch dienst koppelt daar een wandeling aan.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. ASSISEN. Davy Kesteman (32) schuldig aan moord op Sharon (22): “Hij heeft bewust een bijna vier keer hogere snelheid aangehouden dan toegelaten”
  Boezinge/Vleteren/Poperinge/Brugge

  ASSISEN. Davy Kesteman (32) schuldig aan moord op Sharon (22): “Hij heeft bewust een bijna vier keer hogere snelheid aangehou­den dan toegelaten”

  In het Brugse assisenhof is Davy Kesteman (32) schuldig bevonden aan moord. De volksjury was van oordeel dat de Poperingenaar drie jaar geleden de intentie én het plan had om Sharon Gruwez (22) te doden door te crashen met zijn BMW. “Door op die plaats te rijden aan een bijna vier keer hogere snelheid dan toegelaten, heeft hij aanvaard dat dit fataal zou aflopen”, klonk de motivering van de jury. Voor moord riskeert Kesteman levenslange opsluiting.