Met hulp van het Vlaams Energiebedrijf plaats de stad Ieper zonnepanelen op het dak van Den Elver.
Volledig scherm
Met hulp van het Vlaams Energiebedrijf plaats de stad Ieper zonnepanelen op het dak van Den Elver. © Henk Deleu

Ieper installeert zonnepanelen op haar gebouwen: “We zijn verheugd dat we hiermee ons steentje bijdragen aan de klimaatdoelstellingen”

IeperDe stad Ieper bestelde 371 zonnepanelen voor daken van verschillende stadsgebouwen. De installatie zal 118.000 kilowattuur (kWh) op jaarbasis opwekken. Dat komt overeen met het verbruik van 34 gezinnen. “Daarmee besparen we niet alleen energie, we investeren ook in alternatieve energiebronnen.” 

 1. Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskantoor: dit zijn de beste waterkokers
  Multimedia

  Perfect als cadeau én een must-have voor je thuiskan­toor: dit zijn de beste waterko­kers

  Bestaat er een simpeler huishoudtoestel dan een waterkoker? Misschien niet, maar feit is dat het toch echt handige dingen zijn, die hun nut extra bewijzen in de koudere maanden van het jaar. Ze zijn populair, en dat weten de fabrikanten ook: in de Pricewatch staan er maar liefst 700 toestellen! Onze techredacteur zocht er vier goed beoordeelde modellen uit, voor kleine én grote budgetten.
 1. Covid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Rastro-markt in Madrid
  Play

  Co­vid-pandemie? Behoorlijk wat volk op beroemde El Ras­tro-markt in Madrid

 2. Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"
  Play

  Deze Belg kan als één van de weinigen skiën in Oostenrijk tijdens lockdown: "Iedereen moet verplicht licentie kunnen voorleggen"