De start van de wandeling ligt op het Scholierenpad.
Volledig scherm
De start van de wandeling ligt op het Scholierenpad. © Henk Deleu

‘Ieper Beweegt’: “Laat je verrassen door je eigen stad”

IeperNog tot 24 april kan in Ieper worden deelgenomen aan de wandeling en loop ‘Ieper Beweegt’. Initiatiefnemer Michaël Schotte wil zoveel mogelijk Ieperlingen de 8 km lange tocht laten maken. 

 1. Jolien wil het nieuwe K3 lid worden, net als 1441 anderen
  PREMIUM
  Tienen

  Jolien wil het nieuwe K3 lid worden, net als 1441 anderen

  Jolien Noé (20) uit Tienen is bij de laatste 1442 kandidaten van de oorspronkelijke 22690 in de zoektocht naar het nieuwe K3 lid nu Klaasje Meijer de meidengroep verlaat. Op 24 april volgt er een volgende afvalronde en Jolien vermoedt dat er dan drastisch zal gesnoeid worden in het aantal kandidaten. “Ik ben nu al heel trots op mezelf want uiteindelijk is dit toch al een ferme prestatie”, vertelt ze wanneer we met haar exclusief praten over haar deelname.
 2. Mobiel vaccinatieteam geeft eerste prikjes aan huis : “Blij dat er zulke oplossing is”
  Boutersem

  Mobiel vaccinatie­team geeft eerste prikjes aan huis : “Blij dat er zulke oplossing is”

  Het mobiele vaccinatieteam van de Eerstelijnszone Oost-Hageland (ELZOH) reed vandaag voor het allereerst uit. Voor mensen die willen gevaccineerd worden maar om medische reden zich niet naar het vaccinatiecentrum in Tienen of Landen kunnen komen, zorgde de ELZOH voor een mobiel team. De eerste patiënten kregen zo hun eerste prik. Georges Vandenborne (78) uit Boutersem mocht vandaag de spits afbijten.
 1. Obus ontploft terwijl landbouwster Christine (60) aardappelen aan het planten is met zonen: “Scherven lagen wel 20 meter ver, we hadden blind kunnen zijn”
  PREMIUM
  Langemark-Poelkapelle

  Obus ontploft terwijl landbouw­ster Christine (60) aardappe­len aan het planten is met zonen: “Scherven lagen wel 20 meter ver, we hadden blind kunnen zijn”

  “Plots voelde ik vloeistof langs mijn gezicht. Ik dacht dat een olieleiding was losgeschoten. Het bleek bloed die langs mijn kaak liep.” Meer dan 100 jaar na de Grote Oorlog maken Duitse springtuigen nog altijd slachtoffers in de Westhoek. Vrijdagavond raakte in Langemark-Poelkapelle landbouwersvrouw Christine Baelde (60) gewond toen bij het planten van aardappelen een obus uit de Eerste Wereldoorlog ontplofte.
 1. Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl
  Play

  Zou jij durven? Deze kapper knipt haren met een bijl

 2. Suthep is plots toeschouwer van een strijd tussen een bidsprinkhaan en een vogel
  Play

  Suthep is plots toeschou­wer van een strijd tussen een bidsprink­haan en een vogel