Franky en zoon Michael Vanderhaeghe van Hostellerie Saint Nicolas.
Volledig scherm
Franky en zoon Michael Vanderhaeghe van Hostellerie Saint Nicolas. © HSN

Hostellerie Saint Nicolas verliest een Michelinster: “Geen idee waarom, maar het komt wel hard aan”

Elverdinge/WatouDe nieuwe Michelingids brengt weinig goed nieuws voor de Westhoek. Toprestaurant Hostellerie Saint Nicolas uit Elverdinge verliest na zestien jaar een van zijn twee sterren. “Uiteraard zijn we ontgoocheld, maar we gaan ons hoofd  niet laten hangen”, zegt Michael Vanderhaeghe (29), die de zaak samen met zijn vader Franky runt.

 1. Gewelddadige overvallers krijgen zware straffen: “U heeft sommige slachtoffers zo bedreigd dat ze vreesden voor hun leven”
  PREMIUM
  WAREGEM/ROESELARE/IEPER/WIELSBEKE

  Gewelddadi­ge overval­lers krijgen zware straffen: “U heeft sommige slachtof­fers zo bedreigd dat ze vreesden voor hun leven”

  Twee overvallers die drie jaar lang Waregem en omstreken teisterden, kennen hun straf. De twee mannen vliegen voor respectievelijk 7 en 9 jaar in de gevangenis. “Dit is een zware straf, maar jullie slachtoffers zijn nog steeds zwaar onder de indruk van wat jullie hen aangedaan hebben”, sprak de rechter hen toe. De mannen zijn wel niet onmiddellijk aangehouden en krijgen nog de kans om afscheid te nemen van hun gezin.
 2. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.