Op de dag van de telling bleken er tussen 17 en 18 uur zomaar eventjes 631 auto’s, 86 bestelwagens, 50 vrachtwagens en 17 bussen te passeren in het centrum van Brielen.
Volledig scherm
Op de dag van de telling bleken er tussen 17 en 18 uur zomaar eventjes 631 auto’s, 86 bestelwagens, 50 vrachtwagens en 17 bussen te passeren in het centrum van Brielen. © Henk Deleu

Hoe worden bewoners Brielen en Elverdinge betrokken bij ‘complex project Ieper-Veurne’? “In 1 uur passeren bijna evenveel voertuigen als er inwoners zijn”

IeperGroen-raadslid Jordy Sabels vraagt zich af in welke mate de stem van de inwoners van Brielen en Elverdinge wordt gehoord in het zoveelste onderzoek rond de herinrichting van de N8 tussen Ieper en Veurne. “De mensen die in de verkeersonveilige situatie wonen hebben geen boodschap in opnieuw een bevraging, maar het is belangrijk dat ze worden gehoord.” 

  1. Woensdag Trofee van Vlaanderen voor junioren zonder tweedejaars Gerben Dewinter: “Omwille van het UC-reglement”
    Wielrennen juniores

    Woensdag Trofee van Vlaanderen voor junioren zonder tweede­jaars Gerben Dewinter: “Omwille van het UC-reglement”

    De wegen van de wielerfans leiden woensdag en donderdag naar Reningelst. Eerst is er voor junioren de Trofee van Vlaanderen en vervolgens staat de Internatie voor beloften en elite zonder contract op het programma. Tweedejaarsjunior Gerben Dewinter uit Voormezele staat met Gaverzicht-Be Okay niet aan de start. Van vrijdag tot en met zondag reed hij de Oberösterreich Juniorenrundfahrt.