Burgemeester Emmily Talpe en schepen Ives Goudeseune in de Lombaardstraat waar de bolle kasseien werden vervangen door platte mozaïeken.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Emmily Talpe en schepen Ives Goudeseune in de Lombaardstraat waar de bolle kasseien werden vervangen door platte mozaïeken. © RV

Hoe fietsvriendelijk of -gevaarlijk is Ieper: “We willen én de veiligheid vergroten én het comfort verhogen, om zo Ieperlingen te overtuigen om vaker de fiets te nemen”

IeperJe moet al ziende blind zijn om niet te merken dat het stadsbestuur inspanningen doet voor de fietsers in Ieper. Sinds het begin van de legislatuur werden al heel wat zaken verwezenlijkt. “We kunnen echter niet alles in één beweging aanpakken, praktisch noch financieel”, aldus de burgemeester. “Wij pleiten voor een beleid dat naast zichtbare ingrepen ook flankerende beslissingen neemt, zoals het invoeren van een zone 30 en het uitvoeren van extra snelheidscontroles”, aldus Jordy Sabels van oppositiepartij Groen Ieper. Ontdek de pijnpunten en plannen rond fietsen in Ieper, in het volgende deel van ons Fietsdossier West-Vlaanderen

 1. Herdenkingskunstenaar Jan Fieuw geeft oude houten treinpalen een ‘soldatengezicht’: “Ik hoop de Queen een exemplaar te kunnen geven”
  PREMIUM
  Langemark-Poelkapelle

  Herden­kings­kun­ste­naar Jan Fieuw geeft oude houten treinpalen een ‘soldaten­ge­zicht’: “Ik hoop de Queen een exemplaar te kunnen geven”

  Kunstenaar Jan Fieuw (45) uit Poelkapelle werkt aan een nieuw prestigieus project. Met ‘Faces of War’ geeft hij houten palen, afkomstig uit smalsporen, een gezicht. In totaal maakt hij 129 exemplaren, een voor elk land dat bij WO I betrokken raakte. “Ik hoop een paal in handen van de Queen te kunnen te geven.”
 1. Vanaf wanneer is gsm-gebruik in de auto strafbaar?
  Play

  Vanaf wanneer is gsm-ge­bruik in de auto strafbaar?

 2. Vlaming breekt wereldrecord wijnglazen dragen met één hand
  Play
  record

  Vlaming breekt wereldre­cord wijnglazen dragen met één hand