De tentoonstelling 'POES. Hoe de kat de mens vangt' toont in 9 thema's waar de wereldwijde bewondering voor deze eigenzinnige dieren vandaan komt.
Volledig scherm
De tentoonstelling 'POES. Hoe de kat de mens vangt' toont in 9 thema's waar de wereldwijde bewondering voor deze eigenzinnige dieren vandaan komt. © Henk Deleu

‘Hoe de kat de mens vangt’: Yper Museum toont de 9 levens van de poes

IeperIeper is en blijft voor veel Vlamingen de Kattenstad en het mag dan ook niet verwonderen dat het Yper Museum haar eerste grote tentoonstelling aan de poes wijdt. ‘POES. Hoe de kat de mens vangt’ verdiept zich in de relatie tussen mens en het eigenzinnige beestje. “We brengen met trots meer dan 200 kunstwerken over katten uit binnen- en buitenland samen in de Lakenhallen.” 

  1. Theaterorganisatie Opendoek pakt uit met ‘Toch Theater’: miniversie van Spots Op West in coronatijden
    Westouter

    Theateror­ga­ni­sa­tie Opendoek pakt uit met ‘Toch Theater’: miniversie van Spots Op West in coronatij­den

    In Westouter dit jaar geen klassiek theaterfestival Spots Op West, vanwege – hoeft het gezegd – het coronavirus. Opendoek, de organisatie achter het theaterfestival, laat echter met ‘Toch Theater’ de liefhebber niet in de steek. Van 8 tot en 11 juli staan er in Heuvelland verschillende initiatieven op het programma. De ticketverkoop is ondertussen gestart.