De explosie langs de Veurnseweg in Elverdinge, in het bedrijfje dat gespecialiseerd is in de herstelling van tractorbanden, was ongemeen hevig.
Volledig scherm
De explosie langs de Veurnseweg in Elverdinge, in het bedrijfje dat gespecialiseerd is in de herstelling van tractorbanden, was ongemeen hevig. © Hans Verbeke

Hevige explosie in bandenwerkplaats schrikt Elverdinge en omgeving op: geen slachtoffers maar wel zware materiële schade

Langs de Veurnseweg in Elverdinge heeft zich dinsdagavond iets voor 21 uur een hevige explosie voorgedaan op de site van het voormalige ramen- en deurenbedrijf Hardy. Er vielen geen gewonden, maar de schade is groot.

  1. Automobilist raakt twee bomen en loopt lichte verwondingen op
    Elverdinge

    Automobi­list raakt twee bomen en loopt lichte verwondin­gen op

    Een 46-jarige man uit Elverdinge is zaterdagavond laat op een boogscheut van zijn woning lichtgewond geraakt bij een ongeval. A.B. kwam met zijn bestelwagen langs de Sint-Livinusstraat uit de richting van Ieper toen hij om nog onbekende reden de controle over zijn stuur verloor. Dat gebeurde rond 22.15 uur op een moment dat het bijzonder hard waaide. De bestelwagen belandde rechts naast de weg, raakte lichtjes een eerste boom en botste toen tegen een tweede. Zijn voertuig liep daarbij nogal wat schade op. Aanvankelijk werd gevreesd dat de bestuurder gekneld zat in het wrak maar dat was niet zo.