De hevige brand bij het bedrijf Staelens Recup in Ieper ging gepaard met een grote rookontwikkeling.
Volledig scherm
De hevige brand bij het bedrijf Staelens Recup in Ieper ging gepaard met een grote rookontwikkeling. © Hans Verbeke

Hevige brand in recyclagebedrijf in Ieper levert gigantische rookpluim op

IeperOp de industriezone in Ieper is woensdagavond brand uitgebroken bij het bedrijf Staelens Recup, langs de Bargiestraat. Dat ging gepaard met een hevige rookontwikkeling. Er vielen geen slachtoffers en de bedrijfsgebouwen werden min of meer gevrijwaard.

 1. Kristof en Inge plannen renovatie van woning met een rijke geschiedenis: “De verhalen gaan terug tot begin vorige eeuw”
  PREMIUM
  Oostvleteren

  Kristof en Inge plannen renovatie van woning met een rijke geschiede­nis: “De verhalen gaan terug tot begin vorige eeuw”

  Een stukje Engels krantenknipsel uit 1915 verstopt in de spouw van een houten muur, bevestigde bij Kristof Blieck en Inge Vos het vermoeden dat ze een huis met een verhaal hadden gekocht. Het pand in de Kasteelstraat in Oostvleteren was achtereenvolgens notariswoning, café en slagerij. Ondertussen passeerden tijdens de oorlog de soldaten aan het huis en werd het wellicht nog beschoten ook. De eigenaars willen het pand nu renoveren en maken daarvoor als eerste West-Vlamingen gebruik van de erfgoedlening.
 1. Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter
  Play

  Leslie (27) overlijdt aan corona twee weken na bevalling, vader blijft met verdriet en baby achter

 2. Vertederend: panda's dollen in de sneeuw
  Play

  Vertede­rend: panda's dollen in de sneeuw