Ondanks de coronaonderbreking schiet het cultuurseizoen in CC Het Perron op gang.
Volledig scherm
Ondanks de coronaonderbreking schiet het cultuurseizoen in CC Het Perron op gang. © Henk Deleu

Het Perron trapt seizoen 2022 op gang met punk, jazz en klassiek

IeperHet zag even niet goed uit voor de cultuurhuizen na de coronasluiting van theaters en concertzalen. De Raad van State kwam echter tussen en cultuur kon opnieuw de deuren openen. Ook CC Het Perron in Ieper liet er geen gras over groeien. “We beginnen iets later dan oorspronkelijk gepland, maar wel met veel goesting om te organiseren.” 

 1. Eindrondes nationaal en provinciaal voetbal: uitkijken naar SV Rumbeke
  Voetbal eindronden

  Eindrondes nationaal en provinci­aal voetbal: uitkijken naar SV Rumbeke

  De plaatsjes voor het provinciaal voetbal voor volgend seizoen geraken stilaan ingevuld. In de provinciale reeksen is men aan de finales per reeks toe en voor sommige teams kon er al klare wijn - lees promotie - geschonken worden. Wel blijft het voor heel wat provinciale ploegen nog uitkijken naar SV Rumbeke, dat op het veld van ASV Geel voor een beslissende match staat om de deur naar het nationaal voetbal in te beuken en dat zou meteen voor nog een extra stijger in de provinciale reeksen kunnen zorgen.
 2. Met rugzakje vol attributen wil Heuvelland bezoekers van stilte laten genieten: “Een bijdrage aan een gezonde manier van samenleven”
  Heuvelland

  Met rugzakje vol attributen wil Heuvelland bezoekers van stilte laten genieten: “Een bijdrage aan een gezonde manier van samenleven”

  Heuvelland heeft al langer een Stiltepad, maar maakt het nu nog stiller. De geleente heeft acht logiesuitbaters tot stilte-ambassadeur benoemd. Zij moeten hun gasten in een stiltebad onderdompelen. Een rugzak met attributen, zoals een hangmat en een mooi versierde praatstok, moeten daarbij helpen. “Een op vier Vlamingen gaat dagelijks op zoek naar stilte.”