Het Perron heet de bezoekers opnieuw welkom.
Volledig scherm
Het Perron heet de bezoekers opnieuw welkom. © Stad Ieper

Het Perron heeft programma seizoen 21-22 klaar: “Eindelijk kan cultuur weer”

IeperCultuurcentrum Het Perron lanceert zijn programma voor het nieuwe cultuurseizoen. “Na en jaar met lege zalen kijken we hoopvol uit naar een jaar vol muziek, humor, dans en theater.”

 1. Festivaldirecteur Bavo Vanden Broeck blikt aan vooravond Zomersessies XL terug op chaotisch jaar: “Tevreden dat we de muziekliefhebber toch dit kunnen aanbieden”
  Dranouter

  Festivaldi­rec­teur Bavo Vanden Broeck blikt aan vooravond Zomerses­sies XL terug op chaotisch jaar: “Tevreden dat we de muzieklief­heb­ber toch dit kunnen aanbieden”

  In Dranouter is de opbouw bezig voor de Zomersessies XL die plaatsvinden van 5 tot 8 augustus. Het coronavirus legt het grootste muziekevenement van de Westhoek nu al voor een tweede keer op rij aan banden, maar in tegenstelling tot vorig jaar mogen nu 5.000 mensen per festivaldag het terrein op en is er ruimte voor randanimatie. “Hopelijk volgend jaar weer op een normale manier.”
 2. Vrouw (35) die fiets van politieman stal blijft langer in cel: “Het was zeker geen vergeldingsactie tegen de politie, zegt ze”
  Diksmuide/Koekelare

  Vrouw (35) die fiets van politieman stal blijft langer in cel: “Het was zeker geen vergel­dings­ac­tie tegen de politie, zegt ze”

  Een 35-jarige vrouw uit Koekelare blijft een maand langer in voorhechtenis, omdat ze op het Diksmuidse commissariaat de elektrische fiets van een politieman heeft gestolen. Dat heeft de Veurnse raadkamer beslist. “Mijn cliënte houdt vol dat dit geen vergeldingsactie tegen de politie was”, zegt haar advocaat Pieter Vandermeersch.
 3. Van mammoetresten tot een Duits bolwerk uit WOI: Deze verborgen schatten werden aangetroffen in de West-Vlaamse bodem
  PREMIUM
  West-Vlaanderen

  Van mammoetres­ten tot een Duits bolwerk uit WOI: Deze verborgen schatten werden aangetrof­fen in de West-Vlaam­se bodem

  Er al eens bij stilgestaan wat er eeuwen geleden gebeurde op de plek waar je nu zit of staat? Voor archeologen is dat dagdagelijkse kost. Zij speuren naar sporen van leven en bedrijvigheid uit het verleden en ontdekken zo af en toe ware archeologische schatten. Ook in West-Vlaanderen wordt de ondergrond met de regelmaat van de klok onder de loep genomen met nu en dan spraakmakende vondsten tot gevolg. Wij groeven niet in de bodem, maar in ons archief en duikelden enkele tot de verbeelding sprekende West-Vlaamse archeologische vondsten op.