De dorpskern van Brielen, doorkruist door de N8, kampt al jaren met heel wat verkeer.
Volledig scherm
De dorpskern van Brielen, doorkruist door de N8, kampt al jaren met heel wat verkeer. © Eric Flamand

Het dossier N8: 60 jaar aanmodderen in een notendop

Het dossier rond de N8 kent een lange geschiedenis. Het was aanvankelijk de bedoeling om een snelweg tussen Kortrijk en Veurne aan te leggen, maar de A19 raakte nooit verder dan Ieper. Daarom wilde men de N8 tussen Ieper en Veurne opwaarderen, maar na allerlei plannen en voorstellen blijft alles bij het oude: een onveilige gewestweg. 

 1. Extra coronamaatregelen zoals mondmasker op speelplaats, maar : Komt er toch nog een versie van Wintermagie mét ijspiste ?
  PREMIUM

  Extra coronamaat­re­ge­len zoals mondmasker op speel­plaats, maar : Komt er toch nog een versie van Winterma­gie mét ijspiste ?

  Na het ingaan van de nieuwe federale coronamaatregelen, zijn er ook bij de stad Tienen een aantal beslissingen genomen op lokaal vlak. Zo wordt het dragen van een mondmasker ook verplicht op de speelplaatsen van de secundaire scholen, zet de lokale politie dagelijks zes agenten extra in om toezicht te houden en wordt bekeken of een ijspiste tijdens de eindejaarsperiode coronaveilig uitgebaat kan worden.
 1. Dossier N8/A19 ‘viert’ 60ste verjaardag, maar een oplossing is nog ver af: “Onderzoek naar alternatief tracé zal de plannen weer nodeloos lamleggen”

  Dossier N8/A19 ‘viert’ 60ste verjaardag, maar een oplossing is nog ver af: “Onderzoek naar alterna­tief tracé zal de plannen weer nodeloos lamleggen”

  Komt de doortrekking van de A19 opnieuw op de politieke agenda? Vlaams minister van Mobiliteit Lydia Peeters (Open Vld) wil een alternatief tracé voor de verbinding Ieper-Westkust onderzoeken. Het einde van het dossier N8/A-19 lijkt daarmee, na zestig jaar, nog altijd niet in zicht. Voor Jordy Sabels (Groen Ieper) is dit onaanvaardbaar. “Er ligt al een goed plan op tafel, wordt dit nu zomaar weggegooid? Dit zal de plannen weer nodeloos lamleggen.”
 2. Koen Descheemaeker nieuwe voorzitter van het N-VA-bestuur arrondissement Ieper, “het doel van de nieuwe ploeg is het arrondissement Ieper opnieuw op de kaart te zetten, zowel plaatselijk als in Brussel”
  Ieper Zonnebeke Poperinge Wervik

  Koen Descheemae­ker nieuwe voorzitter van het N-VA-be­stuur arrondisse­ment Ieper, “het doel van de nieuwe ploeg is het arrondisse­ment Ieper opnieuw op de kaart te zetten, zowel plaatse­lijk als in Brussel”

  Koen Descheemaeker uit Zonnebeke is verkozen tot de nieuwe voorzitter van het N-VA-bestuur van het arrondissement Ieper. Hij volgt Dimitry Soenen op. Beiden waren de enige kandidaten en het verschil was heel nipt. Jan Van Bruwaene uit Poperinge is de ondervoorzitter, Julie Kinoo (Wervik) gaat het secretariaat verzorgen.