Het Nestkastje is gesloten tot na de herfstvakantie.
Volledig scherm
Het Nestkastje is gesloten tot na de herfstvakantie. © Henk Deleu

Helft leerkrachten VBS Het Nestkastje besmet met corona: 137 leerlingen tot na de herfstvakantie thuis

DikkebusIn Dikkebus werd deze week de vrije basisschool Het Nestkastje gesloten na een corona-uitbraak. Omdat er heel wat leerkrachten besmet raakten, kan er geen les meer worden gegeven. 137 leerlingen blijven tot na de herfstvakantie thuis. 

 1. Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis
  HLN Shop

  Met deze onklopbare machine haal je de beste keukenhulp in huis

  Heb je een groot hart voor koken, is de kans reëel dat je keuken al snel te klein wordt. Om je volledig te kunnen uitleven achter je potten en pannen, verwelkom je immers graag een gamma hulpmiddelen, zoals een blender, mixer, fruitpers… Wil je geen hele keukenwand opofferen aan deze machines, kan je gelukkig een heleboel functies verenigen in één toestel: de keukenrobot. HLN Shop bekijkt deze onmisbare sidekick voor (hobby)chefs van dichterbij.
 2. Vijfkoppige coverband Neon Sunset aan eerste optreden toe: “We brengen al het mooiste uit de jaren 80, veel classics en meezingers van toen dus”
  Kortrijk/Geluwe/Geluveld

  Vijfkoppi­ge coverband Neon Sunset aan eerste optreden toe: “We brengen al het mooiste uit de jaren 80, veel classics en meezingers van toen dus”

  Met Neon Sunset heeft de muziekscene er een nieuwe band bij. Deze vijfkoppige covergroep speelt muziek uit de jaren tachtig. De muzikanten uit Kortrijk, Geluwe, Geluveld en Gent zijn zaterdagavond in Kortrijk toe aan hun allereerste optreden. Het wordt een aanstekelijke show vol legendarische muziek. Voor de fans hebben ze alvast een duidelijke boodschap: “Wilde kapsels en haarbanden zijn toegestaan!”, klinkt het.
 1. “Te snel? Een haasje!”: leerlingen confronteren automobilisten met hun rijgedrag bij snelheidscontrole aan hun school in Langemark
  Langemark-Poelkapelle

  “Te snel? Een haasje!”: leerlingen confronte­ren automobi­lis­ten met hun rijgedrag bij snelheids­con­tro­le aan hun school in Langemark

  “Oei, oei, oei... die reed 43! Te snel! Dat wordt een rood duimpje naar beneden en een haasje.” Kinderen van het vierde leerjaar van de vrije basisschool in Langemark-Poelkapelle deelden vrijdagnamiddag samen met de politie beloningen of straffen uit aan automobilisten die zich aan hun school al dan niet aan de snelheid hielden. “Een mooi initiatief”, vindt automobilist Kristof Vlaeminck, die een groen duimpje en een schildpadje toegestopt kreeg.
 2. STRAFPLEITERS. Mieke Byttebier (36) verdedigt leider van moordende hiphopbende RAW13 én is mama van twee: “Mijn oudste weet dat ik naar de boeven ga”
  PREMIUM
  Oostkamp/Zedelgem

  STRAFPLEI­TERS. Mieke Byttebier (36) verdedigt leider van moordende hiphopben­de RAW13 én is mama van twee: “Mijn oudste weet dat ik naar de boeven ga”

  Ze was nog maar stagiaire toen ze naar het politiekantoor geroepen werd om Jacky Labaere bij te staan. De leider van hiphopbende RAW13 had samen met drie kompanen een dodelijke raid gepleegd op een café. Twaalf jaar later is Mieke Byttebier (36) nog steeds zijn advocate. “Hij is een ruwe bolster met een zachte binnenkant”, zegt ze, al was hun eerste ontmoeting niet bepaald zacht te noemen. Wij spraken de Oostkampse over haar klik met een moordenaar, en de combinatie van het strafpleiten met het moederschap.