Moeder Vannessa Deroo, vader James Gruwez en hun overleden dochter Sharon Gruwez.
Volledig scherm
PREMIUM
Moeder Vannessa Deroo, vader James Gruwez en hun overleden dochter Sharon Gruwez. © VD/JG

“Haar stem, haar lach, haar geur... Ik ben bang dat ik die dingen zal vergeten”: ouders van Sharon Gruwez (22) hoorden dit jaar hoe ex veroordeeld werd voor moord

Ieper/PoperingeIn de nacht van 31 oktober op 1 november 2018 verloren Vannessa Deroo en James Gruwez hun dochter Sharon (22), toen haar ex-vriend met haar aan boord crashte tegen een geparkeerde schoolbus. Dat het om een ongeval zou gaan, hebben ze nooit geloofd. En in oktober van dit jaar gaf een assisenjury hen gelijk: ex-vriend Davy werd schuldig verklaard aan moord. “Ons leven is als een puzzel in duizend stukjes uiteen gevallen. De ene dag kunnen we een stukje terugleggen, de andere dag zien we het geheel niet meer.”

 1. ASSISEN LIVE. Alexander Dean (29) krijgt levenslang en 10 jaar terbeschikkingstelling: “We hebben u nog een reddingsboei toegeworpen”
  Play
  Moere/Sint-Amandsberg/Varsenare

  ASSISEN LIVE. Alexander Dean (29) krijgt levenslang en 10 jaar terbeschik­king­stel­ling: “We hebben u nog een reddings­boei toegewor­pen”

  Bijna 5 jaar na de feiten verschijnt Alexander Dean (29) uit Varsenare voor het hof van assisen in Brugge voor viervoudige moord. De bodybuilder bracht op 25 juli 2017 z’n ex-liefje Maïlys Descamps (18) en haar grootouders Gery Cappon (68) en Marie-José Vanleene (64) om het leven in Moere. De nacht voordien had hij ook al fotograaf Jeroen Verstraete (39) doodgestoken in Sint-Amandsberg. Nadat hij woensdag over de ganse lijn schuldig werd bevonden, kreeg Dean donderdagnamiddag levenslang en 10 jaar terbeschikkingstelling. Herlees alles nog eens hieronder in onze liveblog.
 1. Eindrondes nationaal en provinciaal voetbal: uitkijken naar SV Rumbeke
  Voetbal eindronden

  Eindrondes nationaal en provinci­aal voetbal: uitkijken naar SV Rumbeke

  De plaatsjes voor het provinciaal voetbal voor volgend seizoen geraken stilaan ingevuld. In de provinciale reeksen is men aan de finales per reeks toe en voor sommige teams kon er al klare wijn - lees promotie - geschonken worden. Wel blijft het voor heel wat provinciale ploegen nog uitkijken naar SV Rumbeke, dat op het veld van ASV Geel voor een beslissende match staat om de deur naar het nationaal voetbal in te beuken en dat zou meteen voor nog een extra stijger in de provinciale reeksen kunnen zorgen.