Fika
Volledig scherm
Fika © Henk Deleu

Haal je maaltijden af of laat ze thuis bezorgen, #samentegencorona: ontdek hier de initiatieven uit Ieper

Door de verplichte sluiting tot 3 april toont de horeca zich in deze coronatijden van zijn creatiefste kant. Wij helpen graag een handje om de take-away- en deliverymogelijkheden in uw gemeente onder u aandacht te brengen. Zelf nog een goeie tip: stuur ons een mailtje naar westhoekregio@hln.be.

 1. Miss België Kedist Deltour deelt gevulde brooddozen uit tijdens Week tegen Kinderarmoede: “Ook in Ieper krijgen we met het probleem te maken”
  Ieper

  Miss België Kedist Deltour deelt gevulde brooddozen uit tijdens Week tegen Kinderar­moe­de: “Ook in Ieper krijgen we met het probleem te maken”

  De leerlingen van de Ieperse Sint-Jozefschool kregen maandag van Miss België Kedist Deltour allemaal een goed gevulde brooddoos. De miss deed dat in het kader van de Week tegen Kinderarmoede, waarbij de Stichting Pelicano, een organisatie tegen kinderarmoede, langsgaat in verschillende scholen om het probleem aan te tonen. “Ook in de Westhoek stijgt de kinderarmoede, het is verontrustend.”
 1. Jonge natuurliefhebber lokt zeldzame boommarter naar cameraval: “Voor het eerst sinds 100 jaar gespot in onze regio”
  Ieper

  Jonge natuurlief­heb­ber lokt zeldzame boommarter naar cameraval: “Voor het eerst sinds 100 jaar gespot in onze regio”

  De steenmarter is al langer terug in de Westhoek, maar van de boommarter was er jarenlang geen spoor. Na recente waarnemingen kunnen we zeggen dat nu minstens twee exemplaren in onze bossen rondlopen. Een daarvan werd gefotografeerd door de jonge natuurliefhebber Tijl Porteman uit Ieper. “Ik had het stilletjes gehoopt en ik ben blij dat ik het beestje kon vatten op de gevoelige plaat.”
 2. Tien jaar crematorium Uitzicht in tien opmerkelijke cijfers: “Ondertussen zitten we al aan 34.595 crematies”
  Zuid-West-Vlaanderen

  Tien jaar crematori­um Uitzicht in tien opmerkelij­ke cijfers: “Ondertus­sen zitten we al aan 34.595 crematies”

  Crematorium Uitzicht opende tien jaar geleden de deuren in de Ambassadeur Baertlaan op Hoog Kortrijk. De capaciteit breidde eind 2020 uit van 4.000 naar 4.800 crematies per jaar dankzij een nieuwe omgevingsvergunning van de provincie. En dat is nodig. “Het crematie-aandeel in de regio Kortrijk steeg in tien jaar van 35 naar 75 procent”, zegt directeur Jan Sabbe.