Jordy Sabels van Groen Ieper: “Zonder extra onderzoek vinden wij niet dat de zoekzones omgezet kunnen worden naar bouwgrond.”
Volledig scherm
Jordy Sabels van Groen Ieper: “Zonder extra onderzoek vinden wij niet dat de zoekzones omgezet kunnen worden naar bouwgrond.” © Henk Deleu

Groen Ieper wil in Vlamertinge bouwen van woningen in watergevoelig gebied voorkomen: “We vermoeden problemen in twee zoekzones”

VlamertingeGroen Ieper wil vermijden dat er in Vlamertinge woningen worden gebouwd in overstromingsgebied. De partij vroeg minister Zuhal Demir (N-VA) een onderzoek in te stellen naar twee zones in het dorp waar mogelijk woningen zouden worden opgetrokken. “Het is onzin te denken dat wij dat zouden toelaten”, reageert schepen Philip Bolle (Vooruit).

 1. Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat
  HLN Shop

  Een grote batterij moet je minder snel vervangen: zo kies je een e-bike op jouw maat

  De e-bike is hét ideale vervoermiddel voor velen: met een elektrische fiets omzeil je immers hoge brandstofprijzen enerzijds en overbrug je vlot lange afstanden anderzijds. Zo'n toestel is bovendien maar liefst 50 keer minder belastend voor het milieu dan een auto. Maar hoe pik je jouw ultieme exemplaar uit het erg ruime aanbod? HLN Shop helpt je - letterlijk en figuurlijk - op weg in vier handige punten.
 2. ASSISEN. De amper 18-jarige Agaverdi wilde snel geld verdienen met een ripdeal, maar bekocht dat met z'n leven: “Iets in hem zei dat hij het moest doen”
  PREMIUM
  Roeselare/Menen

  ASSISEN. De amper 18-jarige Agaverdi wilde snel geld verdienen met een ripdeal, maar bekocht dat met z'n leven: “Iets in hem zei dat hij het moest doen”

  Vrienden en familie omschreven hem als een rustige jongen en z’n bazen als een goede werkkracht. Agaverdi Mahmudov (18) had alles om het te maken, maar toch liet de Menenaar zich verleiden tot het plegen van een ripdeal. “Door de invloed van een slechte vriend”, meende zijn vriendin. Agaverdi werd uiteindelijk met één kogel om het leven gebracht door Sacha Brunessaux (23) uit Roeselare. Een ongeval, zoals die laatste zelf beweert, of een doodslag? Dat moet deze week duidelijk worden in het Brugse assisenhof na een onderbreking door een wrakingsverzoek.
  Menen, Roeselare