Gilbert Dehaerne kreeg postkaarten die maar liefst 46 jaar onderweg waren.
Volledig scherm
PREMIUM
Gilbert Dehaerne kreeg postkaarten die maar liefst 46 jaar onderweg waren. © Henk Deleu

Gilbert (85) krijgt 46 jaar oude post uit Amerika van zijn intussen overleden lievelingstante: “Alsof ze mij vanuit de dood nog iets laat weten”

ieperGrote verrassing in de postbus van Gilbert Dehaerne (85) uit Ieper. Daar vielen drie postkaarten uit Amerika in de bus die maar liefst 46 jaar onder weg zijn geweest. De afzender? Gilberts lievelingstante Hélène die naar daar was geëmigreerd en intussen al negen jaar overleden is.

 1. Mieke (65) op pensioen na mooie loopbaan in keuken van bekende Westhoekrestaurants: “Nu ga ik wijn verbouwen”

  Mieke (65) op pensioen na mooie loopbaan in keuken van bekende Westhoek­res­tau­rants: “Nu ga ik wijn verbouwen”

  Ze heeft topchef Kobe Desramaults nog weten beginnen in In De Wulf en maakte de intrede van de microgolfoven in de keuken mee. Na een lange carrière als kokkin in bekende zaken in vooral de Westhoek, gaat Mieke Delanghe (65) op een welverdiend pensioen. De 16 laatste jaren van haar loopbaan roerde ze in de potten van Les Halles in Ieper, waar ze werd verrast op een mooi afscheidsfeestje. “De collega’s van de horeca zijn een grote familie.”
 2. Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfondsen terug?
  Spaargids.be

  Aantal personen met burn-out of depressie stijgt met meer dan 39 procent: wat betalen ziekenfond­sen terug?

  Het aantal personen met een burn-out of depressie stijgt fors. In zijn recentste cijfers noteerde het Rijksinstituut voor ziekte- en invaliditeitsverzekering (RIZIV) een toename met meer dan 39 procent. De mutualiteiten schenken via hun aanvullende verzekering aandacht aan de geestelijke gezondheid van hun leden. Maar in welke mate verschillen hun terugbetalingen? Spaargids.be zocht het uit.