Deskundige depotbeheer Els Deroo met de bewaarde leisteen.
Volledig scherm
PREMIUM
Deskundige depotbeheer Els Deroo met de bewaarde leisteen. © Henk Deleu

Gered bij restauratie Belfort, dankzij alerte museummedewerker: leisteen waarin Duitse WO II-soldaat zijn naam kerfde

IeperDankzij de alerte reactie van museummedewerker Vlad Kudrautsau kon in Ieper een leisteen waarop in de Tweede Wereldoorlog een Duitse soldaat zijn naam schreef, worden gered. De dakpan bevond zich op het Belfort, maar dreigde bij het begin van de restauratie verloren te gaan. Twee andere stenen met een Duitse inscriptie zijn jammer genoeg niet teruggevonden.  

 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.
 2. Theaterbende PROT pakt uit met Immaculata: “Een hevige voorstelling volledig gedragen door vier jongeren”
  Poperinge

  Theaterben­de PROT pakt uit met Immaculata: “Een hevige voorstel­ling volledig gedragen door vier jongeren”

  Theaterbende PROT heeft haar tanden gezet in ‘Immaculata’. Het stuk wordt volledig gedragen door vier jongeren, Aiko, Warre, Janne en Féline, uit de brede regio. “Gasten uit de middelbare school, want daar gaat het over. Die vloeiden voort uit workshops waar we ruim twee jaar geleden mee begonnen”, zegt Chris Vandenberghe van PROT. De voorstelling worden in januari en februari gespeeld in CC Ghybe in Poperinge.
 1. Drie Bulgaren voor rechter na blootlegging twee cannabisplantages op boogscheut van elkaar: “Zo’n 191.000 euro opbrengst”
  Geluveld

  Drie Bulgaren voor rechter na blootleg­ging twee cannabis­plan­ta­ges op boogscheut van elkaar: “Zo’n 191.000 euro opbrengst”

  Hoewel M.Z. er een bescheiden loon op nahield, reed hij toch met twee wagens, waarbij een Audi A7, en kocht hij een huis aan in Eeklo, waar hij met zijn gezin woont. Het gerecht verdenkt de man ervan de goederen te hebben gekocht met geld verdiend met drugs. De Bulgaar zit om dit moment immers in de gevangenis, samen met twee kompanen, voor zijn aandeel in twee cannabisplantages in Geluveld. Alle drie verschenen ze voor de rechter in Ieper.