Directeur Franky Bostyn (rechts),  historicus Jan Van der Fraenen en kolonel Leon Symoens (midden) bouwen het museum op.
Volledig scherm
Directeur Franky Bostyn (rechts), historicus Jan Van der Fraenen en kolonel Leon Symoens (midden) bouwen het museum op. © Henk Deleu

Gemeenteraadslid bezorgd om komst tankmuseum mét demonstraties: “Soldaatje spelen, hoe verenig je dat met onze vredesboodschap?”

IeperHet nieuw tankmuseum in de kazerne van Ieper opent pas eind 2026 de deuren, maar veroorzaakt nu al enige controverse. Het feit dat het museum ‘dynamische demonstraties’ zou houden, baart CD&V-raadslid Jan Breyne zorgen. “Oorlog veroorzaakt lijden, maar die boodschap raakt ondergesneeuwd op die manier”, stelt hij. “Tankritten met kinderen ga je hier niet zien”, sust verantwoordelijke Franky Bostyn. 

  1. Tweede editie van Levensloop in Ieper op 24 september, officiële aftrap vandaag gegeven

    Tweede editie van Levensloop in Ieper op 24 september, officiële aftrap vandaag gegeven

    Op zaterdag 24 september vindt de tweede Ieperse editie plaats van Levensloop, en die campagne werd vandaag officieel afgetrapt. Van 10u tot 22u wordt er gelopen en gewandeld in het Hamiltonpark, en daarbij wordt geld ingezameld voor de Stichting tegen Kanker. Elk loopteam heeft een eigen standje waar ook eten en drinken verkocht wordt, en op die manier wordt nog extra geld ingezameld voor de strijd tegen kanker.
    Ieper