De volledige Ieperse gemeenteraad maakt zich zorgen over het verdwijnen van het regionale ochtendblok op Radio 2 .
Volledig scherm
De volledige Ieperse gemeenteraad maakt zich zorgen over het verdwijnen van het regionale ochtendblok op Radio 2 . © Christophe Maertens/VRT

Gemeenteraad Ieper roept op tot behoud regioblok Radio 2 West-Vlaanderen: “Regionaal nieuws is belangrijk”

IeperSteden als Kortrijk en Brugge riepen eerder al op tot het behoud van het Radio 2-regioblok. Ook Ieper wil daaraan bijdragen. De volledige gemeenteraad schrijft een brief naar de raad van bestuur van de VRT met de vraag hun beslissing te herzien. “We dreigen ernstig te verzwakken in het communiceren naar de bevolking.”

 1. Britse scholen (bijna) volop terug in de Westhoek: “Ook Vlaamse en Nederlandse groepen blijven na corona onze regio bezoeken”
  PREMIUM
  Westhoek

  Britse scholen (bijna) volop terug in de Westhoek: “Ook Vlaamse en Nederland­se groepen blijven na corona onze regio bezoeken”

  De voorbije maand stelde Simon Louagie, manager van het Talbot House in Poperinge, vast dat de bezoekerscijfers van de Britse scholen opnieuw in de buurt komen van die van voor de coronacrisis. Ook andere spelers in de sector zien terug volop Britse scholieren bij hen verblijven. “Touroperators zeggen dat ze dit jaar nog 10 tot 20 procent meer scholen wilden sturen, maar omwille van het gebrek aan chauffeurs lukte dat niet.”
 2. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.