Geen schaatspiste, maar wel meer inzetten op beleving is het opzet dit jaar met kerst in Ieper.
Volledig scherm
Geen schaatspiste, maar wel meer inzetten op beleving is het opzet dit jaar met kerst in Ieper. © Henk Deleu

Geen rolschaatsen, maar wel meer inzetten op Huis van de Kerstman als alternatief voor de schaatspiste

IeperHet Huis van de Kerstman komt dit jaar centraal te staan tijdens de kerstperiode in Ieper. Een rolschaatspiste in plaats van een schaatspiste is volgens schepen Desmadryl (Open Ieper) immers niet haalbaar. De kerstverlichting blijft bestaan, maar zal wel minder lang branden. “Ieper wordt telkens zeer mooi aangekleed en ook dit jaar zal dit het geval zijn.”

 1. MIJN STAD. Na een leven in Parijs, Italië en Turkije koos Myriam Boudry toch voor Ieper: “Van de jetset op de Caraïben heb ik geleerd hoe je niet met mensen moet omgaan”
  PREMIUM
  Ieper

  MIJN STAD. Na een leven in Parijs, Italië en Turkije koos Myriam Boudry toch voor Ieper: “Van de jetset op de Caraïben heb ik geleerd hoe je niet met mensen moet omgaan”

  Ze zat ooit op een feestje met Mariah Carey en werkte op het jetseteiland Saint-Barth in de Caraïben. “Ik leerde daar vooral hoe het niet moet”, zegt Myriam Boudry. Ondertussen woont ze al even in Ieper, waar ze afgelopen voorjaar kunstgalerij Reichmanns opende. “In het Jan Ypermanziekenhuis beleefde ik zowel het mooiste als minst mooie moment van mijn leven”
 2. Mieke (65) op pensioen na mooie loopbaan in keuken van bekende Westhoekrestaurants: “Nu ga ik wijn verbouwen”

  Mieke (65) op pensioen na mooie loopbaan in keuken van bekende Westhoek­res­tau­rants: “Nu ga ik wijn verbouwen”

  Ze heeft topchef Kobe Desramaults nog weten beginnen in In De Wulf en maakte de intrede van de microgolfoven in de keuken mee. Na een lange carrière als kokkin in bekende zaken in vooral de Westhoek, gaat Mieke Delanghe (65) op een welverdiend pensioen. De 16 laatste jaren van haar loopbaan roerde ze in de potten van Les Halles in Ieper, waar ze werd verrast op een mooi afscheidsfeestje. “De collega’s van de horeca zijn een grote familie.”