De Kattenstoet trekt pas in 2024 opnieuw door de straten van Ieper.
Volledig scherm
De Kattenstoet trekt pas in 2024 opnieuw door de straten van Ieper. © Eric Flamand

Geen Kattenkronkels als alternatief voor Kattenstoet: “Ook in andere jaren zonder stoet laten we kans aan andere organisaties”

IeperOppositiepartij CD&V vindt het jammer dat er dit jaar geen alternatief is voor de driejaarlijkse Kattenstoet. “Waarom werden de Kattenkronkels van vorig jaar niet gebruikt?”

 1. Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?
  Mijntelco

  Niet langer gebonden aan de (mindere) modem van je operator: kiezen we binnenkort zelf ons ideale apparaat?

  Als het van het BIPT afhangt, kunnen we straks kiezen welke modem we nemen wanneer we een nieuw internetabonnement afsluiten. De Belgische telecomregulator kondigde daar eind vorig jaar een ontwerpbesluit voor aan. Het zou betekenen dat je als klant niet langer verplicht bent om de modem van je internetprovider te gebruiken, maar je eigen apparaat kan aansluiten op het netwerk. Mijntelco.be zoekt uit of dat een goede verandering zou zijn.
 2. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 1. Legendarisch café De Zon waar Festival Dranouter het levenslicht zag heeft na maanden leegstand nieuwe uitbater: “Café en festival gaan hand in hand”
  PREMIUM

  Legenda­risch café De Zon waar Festival Dranouter het levens­licht zag heeft na maanden leegstand nieuwe uitbater: “Café en festival gaan hand in hand”

  Veel stamgasten van café De Zon in Dranouter liepen al maanden verloren nadat vorig jaar in mei de kroeg de deuren sloot. Ook tijdens de laatste editie van Festival Dranouter bleken heel wat festivalgangers fel ontgoocheld toen ze bij het afzakken naar het dorp voor een gesloten deur stonden. Maar nu is de ellende voorbij, want vanaf 1 april tapt David Chapelle (26) uit Ieper biertjes in de horecazaak. “Ik wil er iets meer een bruine kroeg van maken, maar ga ook niet te veel veranderen”, zegt hij.
  Dranouter