Een dertigtal buurtbewoners tekenen bezwaar aan tegen vergunningsaanvraag Wylagro.
Volledig scherm
Een dertigtal buurtbewoners tekenen bezwaar aan tegen vergunningsaanvraag Wylagro. © Henk Deleu

“Géén breekwerken vlak bij onze huizen.” Buren verzetten zich tegen plannen van betonbedrijf

VlamertingePlannen van het bedrijf Wylagro uit Poperinge om betonafval te verwerken op een site aan de Rodenbachstraat in Vlamertinge botsen op verzet van buurtbewoners. Zij vrezen voor geluidshinder en stof. “De breekinstallatie zou op amper 70 meter van mijn achtergevel komen”, zegt Benny Schacht. De stad Ieper gaf alvast een negatief advies voor de milieuaanvraag. 

  1. Festival Dranouter geeft beste uit Britse folkscene een podium: “Brexit is goede reden om die bands in de kijker te plaatsen”

    Festival Dranouter geeft beste uit Britse folkscene een podium: “Brexit is goede reden om die bands in de kijker te plaatsen”

    “Brexit bemoeilijkt culturele uitwisseling tussen het VK en het Europese vasteland, vooral voor artiesten die niet in de populaire genres grossieren.” Festival Dranouter steekt dit jaar de Britse folkscene een hart onder de riem door te focussen op traditionele bands uit het VK. “Maar we gaan ook omgekeerd te werk en sturen Belgische folkbands het kanaal over”, aldus festivaldirecteur Bavo Vanden Broeck.
    Dranouter